Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocatul Toni Neacșu, după incidentul Simion-Popescu: 'Autosesizarea Parchetului General este absolut normală și necesară'

Toni Neacsu

Conform unor surse citate de România TV, Parchetul General ar fi intrat pe fir și anchetează din oficiu incidentele din Parlament. George Simion, copreședintele AUR, l-a bruscat, în Parlament, pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Avocatul Toni Neacșu susține că autosesizarea Parchetului este absolut „necesară și normală”.

„Autosesizarea Parchetului General este absolut normală și necesară. Ca specialist în drept știu că orice formă de agresiune fizică, chiar și așa zisele alte violențe, derulată în condițiile acelea în Parlament, față de un ministru în funcție în exercitarea unor atribuții de serviciu, poate constitui infracțiunea de ultraj. Parchetul verifică dacă a existat amenințare și dacă acel contact fizic reprezintă ceea ce noi numim alte violențe (cu condiția să fi existat suferințe fizice). Imunitatea parlamentară există doar pentru declarații politice și este cu totul altceva”, a spus avocatul Toni Neacșu pe pagina sa de Facebook.

Context

Ședința de plen a Camerei Deputaților în care se dezbătea moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei a fost închisă, luni, după ce copreședintele AUR, George Simion, s-a dus la pupitrul la care vorbea demnitarul, l-a luat de ceafă și de braț și i-a urlat în față că este un hoț. Virgil Popescu i-a spus lui George Simion că este un prost și a încercat să-l îndepărteze. Imaginile de la incident pot fi vizionate aici.

Vezi și: Victor Ciutacu, despre USR: 'Sunt fătălăi! Nu știu deloc bătaie: nici măcar să ia' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.