Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avram Iancu: 'Am șanse mari de a câștiga titlul de "Man Of The Year", românii mă vor vota'

www.agerpres.ro
Avram Iancu

Polisportivul Avram Iancu, primul om care a străbătut fluviul Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără costum de protecție și fără materiale ajutătoare, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că are șanse mari de a câștiga titlul de "Man Of The Year" oferit de către World Open Water Swimming Association (WOWSA), fiind convins că românii îl vor vota în număr foarte mare în sondajul efectuat de această asociație pe site-ul său oficial.

"După marele succes al Simonei Halep, care a devenit numărul 1 mondial la tenis de câmp, un alt român are șansa să devină numărul 1 la înot în ape deschise prin nominalizarea mea la Man Of The Year de către World Open Water Swimming Association (WOWSA). Am dat de milioane de ori din brațe în cele 89 de zile, dar acum nu mai pot face nimic. În schimb românii pot face, votându-mă în acest clasament pe site-ul WOWSA. Pe întreg parcursul Dunării am strigat de nenumărate ori "Trăiască România!" pentru că eu cred cu tărie în puterea poporului român. Acest vot este un test de solidaritate națională și sunt convins că numărul voturilor pentru mine va fi foarte mare. În 2015 acest titlu a fost câștigat cu 13.000 de voturi. De aceea eu cred că noi, românii, suntem mult mai puternici și putem depăși această cifră. Pe site-ul www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/ este o rubrică de vot unde numele meu este la a 5-a poziție. Votul a început la 1 noiembrie și se va încheia la 1 ianuarie 2018. Eu consider că am șanse mari de a câștiga acest titlu pentru că performanța mea este unică în lume. Este o premieră mondială, nimeni nu a mai făcut așa ceva", a spus bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, conform Agerpres.

Citește și: Răzvan Lucescu ar putea fi dat afară de PAOK Salonik, dup înfrângerea cu AEK: Suporterii sunt nemulțumiți de jocul echipei

Acesta a menționat că de-a lungul celor 2.860 de kilometri ai Dunării, străbătuți între 20 iunie și 16 septembrie, a întâmpinat o serie de probleme, cea mai importantă fiind o accidentare suferită după o ciocnire în apă cu o buturugă.

"Anul acesta mi-am propus să parcurg înot Dunărea fără costum de protecție sau labe de înot. În urma unei adevărate bătălii de 89 de zile, cu 7-8 ore de înot zilnic, am ajuns la Sulina. A fost o bătălie fantastică în care corpul meu a fost supus multor dureri, iar mentalul meu a avut în multe momente de suferit. Acest efort al meu a fost monitorizat constant de World Open Water Swimming Association prin GPS. Iar acum, alături de alți 12 sportivi din întreaga lume am fost nominalizat. Niciodată un român nu a fost nominalizat pentru titlul de "Man Of The Year" și mă bucur că România intră în lumea înotului mondial în ape deschise prin mine. De-a lungul celor 2.860 de kilometri am suferit de hipotermie, m-am luptat cu o serie de curenți foarte puternici, în special în Budapesta, dar am și avut un accident. M-am lovit puternic de o buturugă pe care nimeni nu a observat-o pentru că se afla în apă. În urma loviturii am avut o rană deschisă la piept care s-a vindecat foarte foarte greu, cam într-o lună, din cauza mediului umed în care eram", a afirmat Iancu.

Născut la Petroșani, Avram Iancu a explicat că orice om își poate depăși limitele: "Faptul că sunt născut în zona montană și m-am apucat de înot este un paradox care vine să confirme faptul că limitele pot fi depășite de oricine. Nu sunt născut la malul mării și nici lângă Dunăre, dar în România sunt posibilități de înot în râuri și lacuri și la munte. Eu chiar în spatele casei mele, la 10 minute de mers pe jos, am un lac unde mă antrenez".

Avram Iancu este primul român din istorie care ajunge pe lista nominalizărilor World Open Water Swimming Association pentru titlul de "Man Of The Year'', alături de alți 12 sportivi din întreaga lume, fiecare cu performanțe răsunătoare. Nominalizările sunt realizate de un juriu format din antrenori și foști campioni la concursuri ce presupun înotul în ape libere. Câștigătorul va fi anunțat pe 1 ianuarie 2018 într-o ceremonie care va avea loc în California, Statele Unite ale Americii.

Cei 13 nominalizați sunt: Evgenij Pop Acev (Macedonia), Antonio Arguelles (Mexic), John Batchelder (SUA), Guillermo Bertola (Argentina), Avram Iancu (România), Stephane Lecat (France), Lucky Meisenheimer (SUA), Lynton Mortensen (Australia), Simone Ruffini (Italia), Petăr Stoicev (Bulgaria), Sayed Ihsan Taheri (Afghanistan), Ferry Weertman (Olanda), Philip Yorke (Marea Britanie).

Parcurgerea Dunării înot este a doua perfomanță mondială a lui Avram Iancu, el a reușit să traverseze înot și Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după aproape 18 ore în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franța și Marea Britanie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.