Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayatollahul Ali Khamenei acuză duşmanii străini că se folosesc de manifestaţii pentru a răsturna republica islamică

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a acuzat sâmbătă "duşmanii" străini, în special SUA, că exploatează manifestaţiile care au avut loc în ultimele săptămâni în Iran pentru a încerca să răstoarne regimul de la Teheran, transmit agenţiile de presă internaţionale, potrivit Agerpres.

"Astăzi, duşmanul se bazează mult pe protestele populare pentru a lovi sistemul islamic", a declarat Khamenei într-un discurs televizat cu ocazia celei de-a 33-a comemorări a morţii liderului revoluţiei islamice din Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini. Ayatollahul Khamenei se referea la protestele care au loc de o săptămână ca urmare a prăbuşirii unei clădiri din Abadan, în sud-vestul Iranului, luna trecută, când şi-au pierdut viaţa 37 de persoane.

Duşmanul "speră să poată ridica poporul împotriva Republicii Islamice printr-un război psihologic, activităţi pe internet, bani şi mobilizarea mercenarilor", a spus Khamenei, fără alte explicaţii.

"Americanii şi occidentali au mai făcut erori de calcul în trecut (...) Astăzi, din nou, fac o eroare de calcul, crezând că pot opune naţiunea iraniană Republicii Islamice", a continuat el.

Manifestaţii au avut loc pe timp de noapte în mai multe oraşe după tragedia de luna trecută, la care participanţii au cerut ca vinovaţii pentru această catastrofă să fie traşi la răspundere. Justiţia a anunţat arestarea a 13 persoane, inclusiv mai mulţi primari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.