Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayatollahul Khamenei face acuzații extreme: SUA sunt complice la crimele din Fâșia Gaza

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Ayatollahul Ali Khamenei, cea mai înaltă autoritate a Iranului, a acuzat miercuri SUA că "dirijează cumva" operaţiunile efectuate de Israel împotriva Hamas în teritoriul palestinian din Fâşia Gaza, relatează AFP. "SUA sunt în mod incontestabil complice la crimele" petrecute în Gaza, a declarat ghidul suprem într-un discurs pronunţat la Teheran, notează Agerpres.

Acestea au "pe mâini sângele celor oprimaţi, copii, pacienţi, femei şi alţii", a adăugat el, în cea de-a 19-a zi a războiului între gruparea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Israel.

Potrivit ayatollahului Khamenei, "SUA dirijează într-un fel crimele care sunt comise în Gaza". Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a acuzat la 18 octombrie SUA că ar fi "complice la crimele" Israelului, în ziua vizitei preşedintelui american Joe Biden în această ţară.

La 10 octombrie, ayatollahul Khamenei a negat implicarea ţării sale în atacul sângeros, de o amploare fără precedent, comis la 7 octombrie de combatanţi Hamas în comunităţile din sudul Israelului, reafirmând totodată sprijinul iranian pentru "Palestina".

Peste 1.400 de persoane au pierit în Israel de la începutul războiului, în majoritate civili ucişi în ziua atacului Hamas, potrivit autorităţilor. Hamas a declarat marţi că 5.791 persoane, în majoritate civili, între care 2.360 de copii, au fost ucise în bombardamentele efectuate ca represalii de Israel, dar aceste cifre nu pot fi verificate din surse independente.

Ayatollahul Khamenei a afirmat miercuri că "naţiunea palestiniană" va ieşi "victorioasă" din conflict. "Lumea viitoare este cea a Palestinei şi nu a regimului sionist", a declarat el. Secretarul de stat american Antony Blinken a adresat marţi un avertisment Teheranului, afirmând că SUA vor reacţiona într-un mod "decisiv" la orice atac al "Iranului sau al intermediarilor săi" în Orientul Mijlociu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.