Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ayatollahul Khamenei îi acuză pe Joe Biden şi Donald Trump că strică reputaţia Statelor Unite: Cei doi preşedinţi şi-au dat mâinile pentru a păta imaginea SUA

ft.com
ali khamenei

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, i-a acuzat pe Joe Biden şi Donald Trump, într-una din rarele sale critici directe la adresa unor preşedinţi americani, că dăunează reputaţiei Statelor Unite, transmite Reuters, preluând agenţia oficială iraniană IRNA.

'În aceste zile, Statele Unite sunt lovite în moduri pe care nu şi le-au imaginat niciodată. Cei doi preşedinţi americani - actualul şi fostul - şi-au dat mâinile pentru a păta imaginea Statelor Unite', a spus Khamenei, fără a da detalii, potrivit Agerpres.

Teheranul şi Washingtonul au reluat marţi, la Viena, negocierile indirecte destinate să resusciteze acordul nuclear din 2015 din care fostul preşedinte Donald Trump a retras SUA în 2018.

În timp ce Departamentul de Stat afirmă că negocierile intră în 'etapa finală', responsabili iranieni au declarat că o parte din cerinţele lor de ridicare a sancţiunilor au rămas nesoluţionate în discuţiile de la Viena.

Fiecare parte afirmă că aşteaptă o decizie politică finală din partea celeilalte pentru resuscitarea acordului nuclear.

Marţi, secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională de la Teheran, Ali Shamkhani, a avertizat pe Twitter că 'drumul spre negocieri nu va fi lin' dacă actuala administraţie americană va continua campania de presiune maximă lansată de Trump împotriva Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.