Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Azerbaidjan: Compania petrolieră SOCAR atrage companii internaționale pentru a revizui strategia 'verde'

SOCAR
SOCAR

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan (SOCAR) a atras companii internaționale de consultanță pentru a revizui strategia „verde”, a declarat Teymur Guliyev de la SOCAR în cadrul discuției din cadrul seminarului cu tema „Hidrogen verde – calea spre decarbonizare”, conform raportului celor de la Trend.

El a precizat că acest proces va fi finalizat în termen de șase luni.

Potrivit acestuia, revizuirea strategiei acoperă aspecte legate de emisiile scăzute de carbon și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Guliyev a remarcat că Europa are mari speranțe în hidrogen, iar analiza pieței arată că cererea sa de hidrogen va crește.

„Se așteaptă ca până în 2030 cererea de hidrogen să fie de 20 de milioane de tone, dintre care 10 milioane de tone vor fi produse în Europa, iar restul vor fi importate”, a spus el.

În acest context, sunt în derulare cercetări pentru transportul hidrogenului prin gazoductul Trans-Adriatic, iar acest proces este de așteptat să fie finalizat până în 2024, a adăugat oficialul.

Seminarul cu tema „Hidrogen verde – calea către decarbonizare” a fost susținut prin sprijinul AREA și al Organizației de Cooperare Internațională a Japoniei (JICA).

În cadrul seminarului, au fost discutate aspecte precum scenariile de tranziție energetică pentru Azerbaidjan, potențialul de producere a hidrogenului verde pentru uz intern și export, precum și climatul investițional în zona relevantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.