Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Azi pentru Mâine' - Peste 350 de voluntari au strâns şapte metri cubi de deşeuri de pe plajele din Mamaia, Constanţa şi Mangalia

plaja mamaia

Peste 350 de voluntari au strâns în weekendul trecut peste şapte metri cubi de deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere de pe plajele din Mamaia, Constanţa şi Mangalia, o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate, informează platforma "Azi pentru Mâine" într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

""Azi pentru Mâine", platforma de conştientizare şi implicare a publicului în colectarea separată a deşeurilor, continuă demersurile pentru un mediu curat. De Ziua Internaţională a Mediului şi Ziua Apelor Românie (5-6 iunie), Asociaţia CSR Nest a organizat o amplă iniţiativă de ecologizare a plajelor din Mamaia, Constanţa şi Mangalia, precum şi activităţi educative pentru elevi, în cadrul platformei Azi pentru Mâine. Peste 350 de voluntari au strâns deşeurile găsite pe plajă, care au umplut 4 maşini (echivalentul a 7 metri cubi de deşeuri reciclabile şi deşeuri menajere), o parte dintre acestea fiind trimise la sortare pentru a fi reciclate. În activităţile de sâmbătă şi duminică, de pe litoral, s-au implicat elevi de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale şi de la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza", alături de militari activi şi în rezervă, precum şi elevi ai şcolilor din Mangalia şi Constanţa", se menţionează în comunicat.

Duminică, un grup de elevi ai şcolilor din Mangalia, însoţiţi de părinţi şi profesori, au învăţat, prin jocuri şi activităţi educative, cum pot contribui la protejarea mediului.

Platforma "Azi pentru Mâine" este finanţată de Fundaţia Coca-Cola şi are ca partener Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar iniţiativele de voluntariat de la sfârşitul săptămânii au fost susţinute de Administraţia Naţională Apele Române, Forţele Navale Române şi Ford România, ca partener de mobilitate.

"Este al treilea an în care intervenim, cu acţiuni de ecologizare organizate prin platforma Azi pentru Mâine, pe litoral, pentru a lăsa mai bine şi mai curat în urma noastră, dar şi pentru a da un exemplu şi, sperăm, a-i inspira pe ceilalţi să acţioneze responsabil. De la lansarea, în 2019, cu proiecte de educare şi implicare a publicului în diferite zone de acţiune, Azi pentru Mâine s-a transformat într-o platformă naţională, cu o abordare 360, care adresează toate provocările referitoare la colectarea separată a deşeurilor - de la asigurarea infrastructurii necesare, la educarea şi implicarea publicului. În paralel cu toate acestea, acţiunile precum ecologizările ne oferă încă o ocazie să transmitem mai departe mesajul nostru - acela că pentru a beneficia de un mediu curat şi un viitor mai bun este nevoie ca fiecare dintre noi să ia atitudine şi să acţioneze responsabil", a spus Sergiu Sebesi, preşedintele Asociaţiei CSR Nest.

În 2020, în cadrul platformei "Azi pentru Mâine", Asociaţia CSR Nest a susţinut, pe parcursul verii, colectarea separată a peste 23.500 kg de deşeuri, prin dotarea operatorilor de pe litoral cu infrastructura necesară colectării separate, a continuat implementarea sistemului de colectare separată în 33 de şcoli din România şi a lansat un ghid complex şi documentat pentru implementarea colectării separate, care cuprinde un plan concret de acţiune pentru cetăţeni.

Iniţiativele de educare şi implicare în colectarea separată a deşeurilor continuă şi anul acesta, în 64 de şcoli din 6 judeţe şi Municipiul Bucureşti, pe litoral şi în comunităţi, prin noi acţiuni în cadrul platformei Azi pentru Mâine.

Asociaţia CSR Nest este o organizaţie românească, cu caracter apolitic, non-profit, înfiinţată în anul 2010. Misiunea Asociaţiei este aceea de a oferi soluţii şi servicii atât sectorului neguvernamental cât şi celui corporatist prin promovarea responsabilităţii sociale în rândul societăţii civile şi al companiilor.

Fundaţia Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundaţia a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi şi subvenţii pentru sprijinirea iniţiativelor dedicate construirii şi dezvoltării de comunităţi sustenabile în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.