Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

B1 TV e în pericol: Unul dintre cei doi acționari a intrat în insolvență

b1 tv

News Television (Romania) SRL București, unul dintre cei doi acționari ai trustului de presă B1 TV, a intrat în procedură de insolvență cu datorii de 31, 98 de milioane de lei. Acționarul B1 TV ar avea datorii de aproximativ 2.400.000 de lei către o companie producătoare de mobilă din Arad, care se află în insolvență din 2010, însă restanța se referă la împrumuturi între societăți și nu la livrări de produse.

Citește și: Cum răspunde Liviu Dragnea la întrebarea dacă a divorțat de Bombonica

News Television (Romania) SRL București este asociat cu 50% la B1 TV Channel SRL, societatea care deține licența pentru postul de televiziune B1 TV. Celălalt asociat este Sorin Oancea, cu 50%, potrivit Supervizor.ro.

Citește și: Antena 3 a pierdut procesul cu Laura Codruța Kovesi! Suma uriașă pe care o primește șefa DNA

Deşi News Television (Romania) SRL Bucuresti a intrat oficial sub protecţia Legii Insolvenței pe 22 iunie 2015, abia săptămâna aceasta au fost publicate sentinţa şi notificarea de deschidere a procedurii insolvenţei în forma generală. Din aceste documente reiese faptul că societatea IMAR SA Arad a încheiat cu News Television (Romania) SRL Bucuresti “5 contracte de împrumut, modificate prin acte adiţionale ulterioare prin care a acordat debitoarei mai multe împrumuturi, fără dobândă, în cuantum de 3.141.464 lei“. Din această sumă, creditoarea a compensat suma de 736.751,33 lei rămânând un debit scadent de 2.404.713 lei, susține sursa citată.

Citește și: Procesul Kovesi vs. Antena 3, la final. Gâdea, în instanţă: 'Ar fi foarte trist...'

Surprinde faptul că societatea arădeană “s-a trezit” după 7-10 ani că are de încasat nişte bani, în condiţiile în care este în insolvenţă din 2010 şi administratorul judiciar ar fi trebuit să facă demersuri rapide de recuperare a creanţelor. În plus, IMAR SA este producător de mobilă, dar documentele depuse la Dosarul de insolvenţă menţionează nişte credite, nu livrare de produse. Într-o vreme, nu prea erau permise creditele între firme decât în cazul în care creditorul avea aşa ceva în obiectul de activitate.

Citește și: Ca la ”marile curți”: Filmul flagrantului ”împăratului” Vlasov / VIDEO

Deşi pare dubioasă această combinaţie între cele două firme, cert este că instanţa a decis intrarea în insolvenţă a debitoarei NEWS TELEVISION (ROMANIA) SRL Bucureşti, ceea ce, de fapt, consfinţeşte o stare de fapt. Firma bucureşteană nu mai are angajaţi de vreo doi ani, iar datoriile (31,98 milioane lei la finalul anului trecut) depăşesc de peste 10 ori activele.

Citește și: Elena Udrea, distrusă în instanţă de cea mai bună prietenă: 'I-am dat cash...'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.