Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bacalaureat: Prezenţă de 96,7% la proba obligatorie a profilului

Facebook
examen bacalaureat

Prezenţa la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat care a fost susţinută marţi a fost de 96,7%, informează Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

"La proba obligatorie a profilului - proba E.c) - din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (prima sesiune), desfăşurată astăzi, 27 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 96,7% (118.556 de candidaţi prezenţi dintr-un total de 122.566 de candidaţi înscrişi - toate promoţiile - pentru susţinerea acestei probe). Au absentat 3.991 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia din urmă nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni ale examenului", afirmă aceeaşi sursă.

Următoarea probă (proba la alegere a profilului şi a specializării) va avea loc miercuri, în timp ce ultima probă din această sesiune (Limba şi literatura maternă) este programată joi.

Afişarea rezultatelor iniţiale (în centrele de examen şi online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, inclusiv prin mijloace electronice.

"Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere", se arată în comunicat.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen şi online).

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

 

În intervalul alocat probelor scrise (26 - 29 iunie), Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi, între orele 8,00 - 16,00, linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi de organizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.