Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bacalaureat' şi 'Toni Erdmann', printre nominalizările 'Cel mai bun film străin' la premiile Cesar

www.botosaneanul.ro
cristian mungiu

Filmele ''Bacalaureat'' al regizorului român Cristian Mungiu şi ''Toni Erdmann'', cu participare românească, al regizoarei germane Maren Ade se numără printre nominalizările la premiile franceze Cesar, la categoria ''Cel mai bun film străin'', informează miercuri France Presse. Producţiile ''Elle'' de Paul Verhoeven et ''Frantz'' de François Ozon domină nominalizările la aşa-numitele Oscaruri franceze, cu câte 11 fiecare, inclusiv la categoriile ''Cel mai bun film'' şi ''Cel mai bun regizor''.

''Elle'', un thriller psihologic despre o femeie violată care îşi caută agresorul, şi drama romantică "Frantz", a cărei acţiune se petrece imediat după Primul Război Mondial, au fost cele mai selectate pentru prestigioasele premii franceze, ale căror statuete create de sculptorul César urmează să fie înmânate la 24 februarie.

Acestea două devansează filmul de comedie ''Ma Loute'' al regizorului Bruno Dumont, cu nouă nominalizări, şi drama ''Mal de pierres'' semnată de Evil Nicole Garcia, nominalizată la opt categorii. Pelicula "Divines", regizată de Houda Benyamina, a obţinut şapte nominalizări, inclusiv la categoriile ''Cel mai bun film'' şi ''Cel mai bun film de debut''. Nominalizată marţi şi la Oscaruri şi recompensată deja anul acesta cu un Glob de Aur, Isabelle Huppert, de treisprezece ori selectată pentru premiul Cesar ca cea mai bună actriţă, pe care l-a câştigat o dată, figurează anul acesta printre favoritele acestei categorii pentru rolul din filmul ''Elle''. Ea îşi dispută premiul cu protagonista din ''Mal de pierres'', Marion Cotillard, deja încoronată în 2008 pentru rolul din ''La Mome''.

În ceea ce-i priveşte pe actori, lupta pentru premiul César categoria ''Cel mai bun actor'' se dă între Gaspard Ulliel, nominalizat pentru rolul din ''Juste la fin du monde'' al canadianului Xavier Dolan, şi Pierre Niney, din "Frantz", recompensat în urmă cu doi ani pentru prestaţia din filmul "Yves Saint Laurent".

Aceste nominalizări intervin după controversa suscitată de desemnarea regizorului franco-polonez Roman Polanski ca preşedinte al celei de-a 42-a ceremonii de decernare a premiilor César. Polanski este căutat de justiţia americană pentru violarea unei adolescente de 13 ani în urmă cu 40 de ani. Sub presiunea grupurilor feministe, el a renunţat în cele din urmă marţi să prezideze gala, conform Agerpres. Alegerea unui nou preşedinte, cu rol în mare parte onorific, ''nu este pe ordinea de zi pentru moment", potrivit organizatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.