Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bacalbașa despre legalizarea canabisului: 'Pentru persoanele bolnave de cancer este un medicament dar să nu intervină traficul de canabis'

bacalbasa-nicolae

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a declarat, că e un lucru corect legalizarea canabisului pentru persoanele bolnave de cancer, însă problema este, ca prin acestă inițiativă, să nu intervină traficul de canabis, în condițiile în care gestionarea stupefiantelor e dificilă în România, potrivit mediafax.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

„Pentru persoanele bolnave de cancer este un medicament. Problema nu este legalizarea pentru persoanele bolnave de cancer, ceea ce este un lucru medical just, ci ca sub această inițiativă să nu intervină traficul de canabis. Suntem o țară în care derapajele au avut loc frecvent și bunele intenții de multe ori au fost deturnate. Deci problema indicației pentru bolnavul canceros a canabisului este una și este un lucru corect, iar problema gestionării stupefiantelor în această țară, în ansamblul ei, este altă problemă care trebuie să fie un prilej de vigilență în cea mai mare măsură, pentru că am mai văzut abuzuri”, a afirmat Nicolae Bacalbașa.

Citește și: Ieşire dură din interiorul Băncii Naţionale! Omul lui Mugur Isărescu ‘atacă la baionetă’

Întrebat ce ar propune pentru ca astfel de abuzuri sau derapaje să nu apară, Bacalbașa a răspuns scurt: „Bună credință și verificare”.

Reacția deputatului PSD vine în contextul anunțului ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia, canabisul ar putea fi legalizat și utilizat în scopuri medicinale. El a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreațional.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Și ministrul Sănătății spune că legalizarea canabisului a fost cerută de pacienți și de rudele pacienților cu boli rare și cu afecțiuni oncologice cu care a avut, deja, o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Sănătății. Pintea a mai spus că legalizarea ar fi un „lucru bun”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.