Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bad Bunny a câștigat premiul IFPI pentru albumul anului 2022

apnews
bad bunny

Cântăreţul şi rapperul portorican Bad Bunny a câştigat vineri premiul IFPI pentru cel mai bun album al anului 2022 cu ''Un Verano Sin Ti'', devenind primul artist latino-american căruia îi este decernată o astfel de distincţie de către organismul reprezentativ al industriei muzicale, transmite Reuters.

Albumul "Un Verano Sin Ti", în întregime în limba spaniolă, cu 23 de piese, lansat în luna mai, a fost apreciat de critici şi a ocupat primul loc în topul Billboard 200 timp de 13 săptămâni. A fost primul produs discografic înregistrat în limba spaniolă nominalizat la mult râvnita distincţie pentru albumul anului la Premiile Grammy de luna aceasta. A câştigat premiul pentru cel mai bun album de muzică urbană, informează Agerpres.

"Suntem incredibil de încântaţi să-i acordăm lui Bad Bunny, primul artist latino-american care câştigă un IFPI Global Award, premiul pentru albumul anului", a declarat Frances Moore, directoarea executivă a Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), citată într-un comunicat.

"Sunetul său unic, încapsulat în albumul premiat "Un Verano Sin Ti", a captat atenţia lumii în ultimele 12 luni, la o scară remarcabilă", a adăugat Moore.

Albumul cântăreţei Taylor Swift, "Midnights", s-a clasat pe poziţia secundă în topul IFPI, la două zile după ce vedeta a primit premiul IFPI pentru artistul global al anului 2022, pentru a treia oară în carieră.

"Harry's House", albumul cântăreţului britanic Harry Styles s-a clasat pe poziţia a treia. Joi, Styles a câştigat distincţia IFPI pentru cel mai bun single al anului 2022 cu hitul său "As It Was".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.