Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bagă bani! Gazprom și-a majorat bugetul de investiții cu peste 13% pentru a-și extinde relațiile cu China

Gazprom neft
Gazprom neft

Gigantul rus Gazprom şi-a revizuit planul de investiţii pentru acest an şi l-a majorat cu 13%, până la aproape 31,8 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea de noi centre de producţie în Peninsula Iamal şi în estul Rusiei, precum şi a capacităţilor gazoductului Forţa Siberiei, pe relaţia cu China, relatează agenţia EFE.

Consiliul de Administraţie al Gazprom a dat undă verde noului program de investiţii şi planului financiar pentru acest an la o reuniune ce a avut loc marţi, a informat compania. Comparativ cu programul iniţial, aprobat în decembrie 2021, cel revizuit include o creştere de 3,6 miliarde dolari.

Cheltuielile de capital se vor situa la 28 miliarde de dolari, cu 5,1 miliarde dolari mai mult, şi cele pentru achiziţii de active imobilizate se vor ridica la 1,76 miliarde dolari (522,7 milioane dolari în plus). Volumul investiţiilor financiare pe termen lung va totaliza două miliarde dolari (minus 2,1 miliarde dolari).

Gazprom a explicat că această revizuire se datorează creşterii investiţiilor pentru dezvoltarea centrelor de producţie a gazelor în Peninsula Iamal şi în estul Rusiei (Iakutsk e Irkutsk), şi a capacităţii gazoductului Forţa Siberiei, scrie Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.