Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahamas - Peste 60.000 de persoane ar putea avea nevoie de ajutor alimentar după trecerea uraganului Dorian(ONU)

twitter
uragan dorian

Cel puţin 61.000 de persoane afectate de uraganul Dorian în Bahamas ar putea avea nevoie de ajutor alimentar, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, care aşteaptă undă verde din partea guvernului pentru a lansa o misiune de evaluare pe teren, relatează AFP, conform agerpres.ro

"În ceea ce priveşte coordonarea, Agenţia de gestionare a dezastrelor din Caraibe (CDEMA) este cea care conduce răspunsul umanitar", a declarat Jens Laerke, un purtător de cuvânt al Biroului ONU pentru Afaceri Umanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva. 

CDEMA a trimis în Bahamas, ţară formată din circa 700 de insule, două echipe de evaluare, la care participă experţi ai ONU, în special din cadrul Programului Alimentar Mondial (PAM), pentru a evalua nevoile populaţiei. 

"Aşteptăm aprobarea guvernului pentru a realiza evaluarea pe teren", a spus Laerke. 

Un purtător de cuvânt al PAM, Herve Verhoosel, a declarat că agenţia ONU se aşteaptă ca 14.000 de persoane să aibă nevoie de ajutor alimentar pe insula Abaco şi alte 47.000 pe insula Grand Bahama. 

Cu toate acestea, el a precizat că este vorba doar de cifre preliminare şi că este necesar să se aştepte rezultatele evaluării de pe teren pentru a avea o cifră mai precisă. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este gata să trimită Brigăzile medicale de urgenţă, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei ONU, Fadela Chaib. 

Uraganul Dorian a continuat să facă ravagii în noaptea de luni spre marţi în Bahamas, unde a provocat cel puţin cinci decese, a anunţat premierul ţării, care a evocat o ''tragedie istorică'' pentru arhipelagul din Caraibe lovit de vânturi extrem de violente şi de valuri care au depăşit acoperişurile multor case. 

Uraganul se menţine deasupra insulei Grand Bahama, unde urmează să rămână cea mai mare parte a zilei de marţi, cu ploi torenţiale şi vânturi extrem de puternice, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) cu sediul în Miami, Statele Unite. 

După trecerea sa devastatoare prin Bahamas, uraganul ar urma să ajungă pe coastele Statelor Unite, marţi seară şi miercuri. Câteva milioane de persoane din Florida, Georgia şi Carolina de Sud au primit ordin să evacueze zonele de coastă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.