Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bahamas, St Kitts şi Nevis, scoase din lista neagră a paradisurilor fiscale (Reuters)

www.goccp.com
paradis fiscal

Oficialii Uniunii Europene urmează să propună săptămâna viitoare scoaterea a două jurisdicţii din Caraibe de pe lista neagră a paradisurilor fiscale, realizată în cadrul campaniei blocului comunitar îndreptată împotriva evaziunii fiscale, arată documente ale UE consultate de Reuters.

În martie, Bahamas şi St Kitts & Nevis au fost incluse pe lista ţărilor a căror practici şi reglementări fiscale nu sunt în linie cu standardele UE şi care nu cooperează în probleme legate de fiscalitate.

După ce Bahamas, St Kitts & Nevis s-au oferit să-şi modifice reglementările fiscale, oficialii UE au recomandat scoaterea lor de pe lista neagră şi includerea lor pe aşa-numita "listă gri", care cuprinde jurisdicţiile care s-au angajat să îşi îmbunătăţească practicile în materie de fiscalitate şi care fac obiectul unei supravegheri stricte.

În cadrul reuniunii de vinerea viitoare a miniştrilor de Finanţe din UE ar urma să fie adoptată oficial decizia, a declarat pentru Reuters un oficial UE.

Alte şapte jurisdicţii vor rămâne pe lista neagră: Namibia, Palau, Samoa, Trinidad şi Tobago, Guam, Samoa, Samoa Americană şi Insulele Virgine Americane.

Experţii europeni au avut nevoie de aproape un an pentru a evalua un număr de 92 de jurisdicţii din întreaga lume pentru ca în luna decembrie 2017 miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene să anunţe că au adoptat o listă neagră a paradisurilor fiscale, care cuprindea 17 jurisdicţii din afara UE (Samoa Americană, Bahrain, Barbados, Grenada, Guam, Coreea de Sud, Macao, Insulele Marshall, Mongolia, Namibia, Palau, Panama, Saint Lucia, Samoa, Trinidad şi Tobago, Tunisia şi Emiratele Arabe Unite) care nu cooperează în probleme legate de fiscalitate.

Publicarea acestei liste era aşteptată cu nerăbdare după recentele scandaluri care au scos la iveală numeroase sisteme de evaziune fiscală, de la 'LuxLeaks' la finele lui 2014, 'Panama Papers' în luna aprilie 2016 şi 'Paradise Papers' în luna noiembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.