Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministerul rus al Apărării: Trupele Wagner au capturat două cartiere din Bahmut

France 24
artilerie razboi ucraina

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, a anunţat sâmbătă că cele mai intense lupte au avut loc în regiunea Artemivsk (denumirea ucraineană - Bahmut), iar detașamentele de asalt ale grupului Wagner au reușit să avanseze și să ocupe două cartiere din oraș, potrivit gazeta.ru, scrie Rador.

Potrivit acestuia, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei rămase în oraș, care se retrag, distrug în mod intenționat clădiri și case rezidențiale pentru a încetini înaintarea trupelor ruse. Membrii grupării Wagner sunt sprijiniţi de către unitățile Forțelor Ruse Aeropurtate, a mai spus Konașenkov.

Vineri, un comandant al grupului Wagner a declarat că formațiunile ucrainene apără Artemivsk cu ajutorul 'scuturilor umane' din rândul propriilor militari ai armatei. El a menționat că armata ucraineană nu folosește o apărare și nici fortificații bine construite.

Moscova încearcă să captureze Bahmut de peste opt luni pentru a-şi relansa invazia pe scară largă.

Ucrainenii, în retragere

Trupele ucrainene au fost forţate să se retragă din anumite părţi din Bahmut în faţa unui nou asalt al forţelor ruse asupra oraşului în ruine, a anunţat vineri Ministerul britanic al Apărării, Moscova forţând o victorie în faţa Kievului înainte de aşteptata contraofensivă ucraineană, relatează Reuters şi DPA.

"Forţele ucrainene se confruntă cu importante probleme de reaprovizionare, dar au procedat la retrageri ordonate de pe poziţiile pe care au fost forţate să le cedeze", se menţionează în document.

Comandanţii ruşi au redirecţionat trupe spre Bahmut din alte regiuni, a confirmat ministrul adjunct al apărării ucrainean, Hana Maliar.

"Inamicul îşi utilizează acolo unităţile cele mai profesioniste şi recurge la o cantitate importantă de artilerie şi de aviaţie", a transmis ea prin Telegram.

"În fiecare zi, inamicul efectuează la Bahmut între 40 şi 50 de operaţiuni de asalt şi 500 de episoade de bombardamente", a spus ea.

Buletinul britanic de vineri arată că ucrainenii deţin în continuare cartierele din partea de vest a Bahmut, dar au fost supuşi unor tiruri ale artileriei ruse extrem de intense în ultimele 48 de ore.

Unităţile de mercenari Wagner se concentrează de acum pe avansarea în centrul oraşului Bahmut, în timp ce paraşutişti ruşi îi ajută prin atacuri asupra flancurilor oraşului.

Cele două părţi afirmă fiecare că provoacă celeilalte pierderi enorme. Documente ale serviciilor de informaţi americane divulgate săptămâna trecută indicau că Rusia a pierdut între 35.000 de şi 43.000 de soldaţi ucişi, în timp ce Ucraina ar fi pierdut între 15.500 şi 17.500 de militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.