Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei își folosește superioritatea numerică pe frontul din Bahmut

Profimedia
razboi ucraina

Ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat vineri pe Twitter că rușii au trimis suplimentar pe frontul din Bahmut câteva mii de soldați.

„În direcția Bahmut, continuă luptele aprige. Inamicul nu dispune de calitate, așa că încearcă să se impună prin cantitate. Forțele ruse au crescut prezența trupelor cu câteva mii de oameni. Trupele de ocupație continuă să atace cu prețul unor pierderi grele, care depășesc în mod disproporționat pierderile noastre. În orașul Bahmut, ei transformă clădirile în cenușă și rămâne doar fundația, care nu poate fi apărată”, a afirmat aceasta.

În suburbiile orașului Bahmut „astăzi rata de înaintare a trupelor noastre este oarecum redusă”, dar pe de altă parte „inamicul nu poate să-și recapete pozițiile pierdute” și „soldații noștri resping toate atacurile inamice în această direcție”, a adăugat ministrul adjunct ucrainean al Apărării.

Începând cu 15 mai, forțele de apărare ucrainene au avansat pe flancuri în jurul Bahmutului pe o distanță de la 350 m până la 2 km, a spus Serghei Cherevati, purtătorul de cuvânt al Grupului de Est al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, a acuzat joi armata rusă că s-a retras peste o jumătate de km la nord de oraşul ucrainean Bahmut, lăsând descoperite flancurile forţei paramilitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.