Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băiatul lovit de tren, în Vatra Dornei, căruia medicii i-au replantat piciorul a fost externat din spital

Freepik.com
operație, chirurgi

Coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria" Iaşi, dr Sidonia Susanu, a declarat că a fost externat băiatul de 15 ani, care a suferit o amputaţie a piciorului în timp ce a fost lovit de tren în timp ce traversa linia ferată din Vatra Dornei.

Potrivit sursei citate, băiatul căruia i-a fost replantat membrul la spitalul ieşean are o stare generală foarte bună şi că este externat în cursul zilei de miercuri.

"Ulterior va avea nevoie de vizite pentru schimbarea pansamentelor, kinetoterapie şi proceduri de recuperare fizică. Sperăm într-o integrare socială şi şcolară foarte bună pentru el", a declarat dr Sidonia Susanu, potrivit Agerpres.

La mijlocul lunii ianuarie, băiatul în vârstă de 15 ani a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi. El a suferit o amputaţie de picior după ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CF Vatra Dornei Băi.

În timpul unei prime intervenţii chirurgicale care a durat 13 ore, echipa de medici de la Spitalul pentru Copii din Iaşi a reuşit să îi salveze viaţa băiatului şi au reuşit să îi replanteze gamba amputată, dar au fost nevoiţi să îi scoată splina. Ulterior, băiatul a fost supus şi altor intervenţii chirurgicale.

Înainte de externare, medicii au fost nevoiţi să efectueze o excizie parţială a extremităţii piciorului.

"Pacientul va putea păşi din nou doar după consolidarea coloanei osoase de la nivelul tibiei. În cursul accidentului, întregul segment osos al gambei a fost fracturat în foarte multe segmente. Din această cauză, consolidarea fracturilor necesită un timp mult mai îndelungat", a declarat dr Sidonia Susanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.