Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baie de sânge în Burkina Faso: 40 de morți într-un atac împotriva armatei și a forțelor voluntare de apărare

burkina faso

Atacatori neidentificați au ucis 40 de persoane și au rănit alte 33 într-un atac asupra armatei și a forțelor de apărare voluntare din nordul Burkina Faso, a anunțat duminică guvernul într-un comunicat citat de Reuters, scrie Mediafax.

Atacul a avut loc sâmbătă în satul Aorema, în apropiere de orașul Ouahigouya, în regiunea de nord, nu departe de granița cu Mali, o zonă invadată de grupări islamiste legate de Al Qaeda și Statul Islamic, care au comis atacuri repetate de ani de zile.

Nu este clar ce grup a comis atacul. Acesta are loc la nouă zile după ce bărbați înarmați au ucis 44 de persoane în satele Kourakou și Tondobi din nordul țării din Africa de Vest.

Șase soldați și 34 de membri ai unei forțe voluntare de apărare au fost uciși în atacul de sâmbătă, se arată în comunicat. Guvernul a încurajat civilii să se alăture forțelor de apărare locale pentru a încerca să oprească opt ani de violențe în care mii de oameni au murit și milioane de oameni au fost forțați să își părăsească locuințele.

Tulburările din Burkina Faso au declanșat două lovituri de stat anul trecut de către armată, care a promis că va prelua controlul asupra țării, dar nu a reușit să oprească atacurile.

Tulburările din regiune au început în Mali în 2012, când islamiștii au deturnat o revoltă separatistă tuareg. De atunci, violențele s-au extins în Burkina Faso și Niger, țări vecine, și amenință să destabilizeze țările de coastă mai îndepărtate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.