Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baie de sânge în Gaza! Hamas se dezlănțuie 'cu toată forța' după atacul Israelului: 'Suntem pregătiți!'

Sursa FOTO: The New York Post
Hamas

Baie de sânge în Gaza! Hamas se dezlănțuie 'cu toată forța' după atacul Israelului: 'Suntem pregătiți!'

Hamas a declarat sâmbătă că militanţii săi din Gaza sunt pregătiţ'i să facă faţă atacurilor israeliene cu "toată forţa", după ce armata israeliană şi-a extins atacurile aeriene şi terestre asupra enclavei palestiniene, scrie Reuters, informează News.ro.

Gruparea militantă palestiniană care conduce Gaza declarase că luptătorii săi se confruntă cu trupele israeliene în zonele din apropierea graniţei cu Israelul, după ce Israelul a raportat intensificarea atacurilor în Gaza.

Sâmbătă dimineaţa devreme, întreruperea serviciilor de internet şi telefonie - despre care firmele de telecomunicaţii şi Societatea Semilună Roşie palestiniană au declarat că a fost rezultatul bombardamentelor israeliene - a continuat timp de peste 10 ore.

"În plus faţă de atacurile desfăşurate în ultimele zile, forţele terestre îşi extind operaţiunile în această noapte", a declarat vineri seară purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, în cadrul unei conferinţe de presă televizate, răspunzând la întrebarea dacă nu cumva ar putea începe o invazie terestră mult aşteptată în Gaza. El a precizat că forţele aeriene israeliene efectuează atacuri extinse asupra tunelurilor săpate de Hamas şi asupra altor infrastructuri.

Aripa armată a Hamas a declarat vineri că luptătorii săi se confruntau cu trupele israeliene în oraşul Beit Hanoun din nord-estul Gaza şi în zona centrală Al-Bureij.

"Brigăzile Al-Qassam şi toate forţele de rezistenţă palestiniene sunt complet pregătite să înfrunte cu toată forţa agresiunea (Israelului) şi să zădărnicească incursiunile sale", a afirmat Hamas într-un comunicat la începutul zilei de sâmbătă.

"Netanyahu şi armata sa învinsă nu vor putea obţine nicio victorie militară", referindu-se la premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Forţele terestre israeliene se masaseră în afara Fâşiei Gaza, unde Israelul a desfăşurat o campanie intensă de bombardamente aeriene de la atacul din 7 octombrie a sute de bărbaţi înarmaţi ai Hamas asupra unor comunităţi israeliene din apropierea Fâşiei Gaza. Israelul afirmă că 1.400 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise şi peste 200 au fost luate ostatice, unele dintre ele cetăţeni străini sau cu dublă cetăţenie israeliană.

De atunci, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, bombardamentele israeliene au ucis peste 7.000 de palestinieni.

Al Jazeera, care a difuzat în timpul nopţii imagini în direct care arătau explozii frecvente în Gaza, a declarat că atacurile aeriene israeliene au lovit zone din jurul principalului spital din enclavă.

Reuters nu a putut verifica informaţiile privind atacurile din apropierea spitalului Al Shifa din oraşul Gaza.

Armata israeliană a acuzat vineri Hamas că a folosit spitalul ca scut pentru tunelurile şi centrele sale operaţionale, acuzaţie negată de grup.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.