Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băieții thailandezi salvați din peștera Tham Luang au vorbit despre experiența prin care au trecut

http://www.mediafax.ro
copii thailanda pestera

Cei 12 băieți care au fost salvați din peștera Tham Luang din nordul Thailandei au vorbit pentru prima dată despre dificila experiență prin care au trecut în cadrul unei conferințe de presă, descriind momentul în care au fost găsiți de scafandri ca pe ”un miracol”, informează postul BBC, preia Mediafax.

Adul Sam-on, în vârstâ de 14 ani, singurul dintre cei 12 care vorbește limba engleză, le-a spus reporterilor că el nu a putut spune decât ”salut” când a fost scos la suprafață de scafandrii britanici.

Băieții au părăsit miercuri spitalul în care au fost internați după ce au fost scoși din peștera unde au rămas blocați mai bine de două săptămâni, iar acum se află în drum spre casă.

Cei 12, care fac parte din echipa de juniori ai clubului de fotbal Wild Boars, au venit îmbrăcați în echipamentul echipei la conferința de presă din Chiang Rai.

Aceștia au fost întâmpinați cu un afiș pe care scria ”Întoarcerea echipei Wild Boars” și urcați pe o scenă care semăna cu un teren de fotbal.

Băieții au stat împreună cu membrii Forțelor Armate thailandeze care au ajutat la salvarea lor.

Vezi și: Autoritățile de la Kremlin sunt decise să deschidă oraşului Şihani, unde se presupune că ar fi fost fabricat agentul neurotoxic Noviciok

Unul dintre aceștia a descris modul în care au reușit să supraviețuiască doar cu apa care curgea pe stâncile din peșteră spunând că ”apa a fost curată”, dar că ”nu am avut mâncare”.

Unii dintre băieți au spus că vor avea de învățat din această întâmplare. Unul a promis că ”voi avea mai multă grijă și îmi voi trăi viața din plin”. Altul a spus că ”Această experiență m-a învățat să fiu mai răbdător și mai puternic.”

Antrenorul echipei, Ekapol Chantawong, i-a adus un omagiu lui Saman Kunan, scafandrul care a decedat în timpul operațiunii de salvare.

”Am fost impresionați de faptul că Saman și-a sacrificat viața pentru a ne salva, de aceea suntem în viață. Când am auzit vestea, am rămas șocați”, a declarat acesta.

”Am fost foarte triști. Ne-am simțit precum... am cauzat tristețe familiei acestuia”, a mai adăugat antrenorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.