Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balaj: 'AMA/WADA ne solicită ca banii pentru controalele doping, acestea se vor face direct la ANAD'

www.anad.gov.ro
ANAD antidoping

Preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Cristian Balaj, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a solicitat ca banii de la Guvern pentru controalele doping să nu mai ajungă la federaţii prin finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului, ci direct la ANAD, potrivit Agerpres.

În acest fel, federaţiile nu vor mai putea comanda controale doping şi implicit nu vor mai cunoaşte perioada în care acestea vor avea loc.

Citește și: Ne întoarcem la starea de urgență, după ce cazurile de coronavirus au explodat? Reacție de ultimă oră a lui Raed Arafat

"Avem o doleanţă din partea celor de la WADA, pe care sperăm să o rezolvăm anul viitor, ca banii care sunt pentru controale doping să nu mai ajungă la federaţii prin Ministerul Tineretului şi Sportului, ci să vină direct la ANAD. În acest fel să nu mai avem comenzi din partea federaţiilor pentru controale doping. De ce? Pentru că atunci când ne comandă un control doping ei ştiu că noi venim în perioada următoare", a afirmat preşedintele ANAD.

"Federaţiile făceau aceste comenzi de obicei înainte de competiţiile majore, dar WADA are pretenţia, şi mi se pare corect, ca dacă tot cheltuim aceste sume importante, să o facem inteligent. Şi în primul rând să o facem în perioada de pregătire. Noi să alegem momentul şi numele celor controlaţi, de aceea e important ca acest buget să nu mai meargă la federaţii prin MTS, ci să vină direct la noi. Avem promisiuni de la Guvern că se va rezolva această doleanţă. Avem o relaţie excelentă cu cei de acolo care ne sprijină financiar şi nu există niciun fel de interferenţă", a adăugat Cristina Balaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.