Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balanța Puterii în România începe să încline primejdios către Victor Ponta

revista presei

Evenimentul Zilei:

Avînd în vedere postura pe care opinia publică i-o atribuie Elenei Udrea - cea de persoană temeinic cunoscătoare a culiselor puterii din mandatul lui Traian Băsescu - acuzațiile sale au credibilitate nu numai la adversarii luptei împotriva Corupției, dar și la susținătorii campaniei anticorupție. În chip explicabil, oamenii cinstiți se întreabă dacă nu cumva tot ce au văzut în ultimii zece ani drept campanie de interes național, tot ceea ce au citit despre aprecierile partenerilor occidentali, nu sunt - așa cum caută să ne convingă Elena Udrea - mizere trageri pe sfoară ale regimului Traian Băsescu, regim care trimitea la pușcărie adversari de-ai președintelui, în timp ce ștabii - în frunte cu Traian Băsescu - furau pe rupte.Explicabil de ce președintele României, numitul Klaus Iohannis, ar trebui să se pronunțe în legătură cu acest scandal care pune la îndoială chiar lupta împotriva corupției asumată cu emfază de Prea Mult Alesul. E dator s-o facă, deoarece lupta împotriva Corupției are nevoie de sprijinul popular, sprijin care depinde categoric de credința că e o luptă cinstită, obiectivă și nu o răfuială între găști Mafiote. Din cîte se știe, Klaus Iohannis tace în legătură cu acest subiect... Am lansat ipoteza președinției imperiale. Cred că m-am înselat. Cred că explicația ar putea fi președinția care nu există. Teoretic, la Cotroceni sunt niște tipi care iau salariu pe post de consilieri, e drept aduși acolo după criteriul pe cine a întîlnit întîmplător Klaus Iohannis în trenul de Sibiu. Sentimentul că respectivii dorm sau beau toată ziua nu poate fi exclus din explicarea bizareriei care e prăpastia dintre Programul țării reale și Programul fantasmagoric al președintelui Klaus Iohannis. Nu-i exclus ca această politică să-i aducă lui Klaus Iohannis rămînerea în topul sondajelor. Românii nu simt nevoia unui președinte implicat, deoarece premierul Victor Ponta joacă rolul președintelui jucător. Marea problemă constă în faptul că prin concentrarea pe Protocolul găunos, balanța Puterii în România  începe să încline primejdios către Victor Ponta, creîndu-se tot mai mult impresia că premierul e adevăratul preşedinte ale Republicii.

Digi24:

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un gest neașteptat la Paris. Înainte de a se urca în limuzina prezidenţială, şeful statului a aşteptat ca cineva să îi ia haina pe care o ţinea în mână. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, preşedintele și-a aruncat paltonul pe plafonul mașinii. Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat gestul președintelui Klaus Iohannis. „Nu înțeleg de ce nu l-a pus pe scaunul din față, de ce nu i l-a dat unuia dintre cei din față. De ce n-a apelat la doamna cu buchet în brațe, care este șefa protocolului românesc. Și care, dincolo de purtarea buchetului, ar fi trebuit să aibă grijă de momentele de incertitudine, rătăcire parțială a domnului Iohannis pe pista necunoscută și neprimitoare a aeroportului Le bourget”, a declarat Emil Hurezeanu. „Pentru că e vorba de o vizită oficială în Franța, nu e o vizită de lucru. Automobilul de data asta nu mai e ca vremea domnului Băsescu, cel al ambasadorului României la Paris, ci este automobilul protocolului de stat al Franței: Citroen. Bineînțeles, noi avem Audi, avem Mercedes, chiar și în capitalele francofone. Nu-l văd pe domnul Iohannis în situația de a se enerva. Dacă cumva s-a enervat, cred că a greșit. Putea să și-l țină în poale”, a mai spus Emil Hurezeanu. „Când era profesor la liceu sau primar în Sibiu era întotdeauna cineva care îi lua paltonul când urca într-o limuzină blindată și cu geamurile fumurii înconjurat de patru securiști cvasi-absenți, preocupați mai mult de paltoanele altora, care eventual i-ar pune în pericol paltonul domnului Iohannis? În sensul că de obicei gărzile de corp nu se uită la obiectiv, stau cu spatele la obiectiv. Poate nici nu s-a enervat. Poate pur și simplu vroia să-l țină acolo, înainte de a se așeza”, a mai spus Emil Hurezeanu.

RFI:

Negocierile care au loc la Berlin în chestiunea conflictului din estul Ucrainei nu par a da rezultate deocamdată, anunță surse apropiate discuțiilor. În timp ce diplomații germani, francezi, ucraineni și ruși pregătesc documentele pentru reuniunea de la Minsk, apar tot mai multe voci care vorbesc de trimiterea de armament guvernului de la Kiev. Șeful diplomației germane ține să atragă atenția că în cazul unei nereușite la negocierile de pace care ar urma să aibă loc mâine la Minsk, conflictul din estul Ucrainei va trece la un alt nivel militar. Avertismentul lui Frank-Walter Steinmeier a venit după ce diplomații au decis extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei, dar și amânarea aplicării lor în așteptarea negocierilor de la Minsk. Ministrul german de externe spune că, în cazul unui eșec, “sigur se va discuta și în Europa despre livrări de arme (către Ucraina)”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.