Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Baldachinul din Bazilica Sfântul Petru intră în proces de restaurare

wikipedia
bazilica sfantul petru

Baldachinul uriaș din bronz și lemn din mijlocul Bazilicii Sfântul Petru, capodopera lui Gian Lorenzo Bernini, este supus primei sale restaurări majore de la mijlocul anilor 1700

Baldachinul, înalt de aproape 30 de metri, acoperă altarul principal al bazilicii și a fost construit pe locul în care se crede că Sfântul Petru, primul papă, a fost îngropat după ce a murit ca martir creștin în timpul domniei împăratului roman Nero (54-68 d.Hr.), scrie Reuters, potrivit mediafax.

Altarul, de la care doar papa poate celebra Sfânta Liturghie, este "piatra de temelie a întregii arhitecturi a bazilicii", a declarat miercuri părintele Enzo Fortunato, șeful departamentului de comunicare de la Vatican.

Proiectul de restaurare, care a costat aproximativ 700.000 de euro, bani oferiți de organizația caritabilă Cavalerii lui Columb, a fost anunțat luna trecută, dar a început pe 14 februarie. Acesta urmează să fie finalizat până la sfârșitul lunii noiembrie, au declarat oficialii Vaticanului.

Lucrările vor face o pauză în săptămâna Paștelui, pentru a-i permite Papei Francisc să facă toate ceremoniile pentru cea mai importantă sărbătoare din calendarul creștin, care marchează moartea și învierea lui Iisus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.