Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balena beluga blocată de câteva zile în râul Sena va fi mutată într-un bazin cu apă sărată

australia.com
balena

O balenă beluga blocată de câteva zile în râul Sena, departe de apele arctice sau subarctice în care trăiește în mod normal, va fi mutată marți într-un bazin cu apă sărată pentru verificări și îngrijiri, a anunțat o organizație implicată în salvarea sa.

Beluga, care s-a rătăcit în Sena săptămâna trecută și a parcurs înot aproape jumătate din distanța până la Paris, a fost închisă în ecluza unei nave, unde a primit vitamine și antibiotice în weekend, dar nu a reușit să mănânce, au declarat reprezentanții organizației neguvernamentale Sea Shepherd France, potrivit Reuters.

Nu se știe de ce balena s-a îndepărtat atât de mult de habitatul său natural, existând îngrijorări serioase cu privire la șansele sale de supraviețuire în apele calde ale Senei, conform Mediafax.

„Astăzi este o zi mare pentru beluga și pentru toți cei implicați în salvarea ei", a declarat Sea Shepherd France într-un tweet.

În acvariul cu apă sărată, balena „va fi monitorizată și va primi ajutor, cu speranța că poate fi vindecată. Va fi apoi eliberată în mare cu, sperăm, șanse mai mari de supraviețuire", au explicat salvatorii.

Imaginile filmate luni cu drona au arătat balena albă ieșind la aer în timp ce făcea cercuri lente în ecluză, chiar sub suprafața apei.

La sfârșitul lunii mai, o orcă grav bolnavă a înotat zeci de kilometri pe Sena și a murit din cauze naturale după ce încercările de a o ghida înapoi în mare au eșuat.

În septembrie 2018, o balenă beluga a fost observată în râul Tamisa, la est de Londra, timp de câteva zile, în ceea ce a fost atunci cea mai sudică apariție a unei beluga în raport cu țărmurile britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.