Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balonul buclucaș tensionează din nou relațiile dintre Washington și Beijing: Antony Blinken şi-a amânat călătoria în China

informateca.ro
balon spionaj

Potrivit relatărilor de presă de vineri, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, își va amâna vizita în China, după ce un balon chinezesc de spionaj a fost detectat zburând deasupra Statelor Unite. Antony Blinken nu a vrut ca acest incident să domine întâlnirile cu oficialii chinezi, a raportat ABC News, citând un oficial american al cărui nume nu a fost dezvăluit. Bloomberg News a relatat că vizita în China a secretarului de stat va fi amânată.

Balonul buclucaș

China a făcut un apel la calm, în privinţa informaţiilor potrivit cărora un balon chinez de supraveghere se deplasează în spaţiul aerian american şi canadian.

Un oficial al Pentagonului a declarat că balonul a intrat în spaţiul aerian al Statelor Unite cu două zile în urmă şi a zburat peste mai multe punte importante.

Ministerul chinez de Externe a comunicat că speculaţiile şi agitaţia nu ajută ajungerea la o soluţie, până când faptele vor fi clare.

Apel la calm

“O verificare este în curs”, a afirmat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe chinez, Mao Ning, apreciind că “a face speculaţii şi a tensiona lucrurile, înainte chiar ca faptele să fie stabilite, nu ajută la o soluţionare corespunzătoare a dosarului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.