Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balonul de Aur: Carlo Ancelotti l-a îndemnat pe Benzema să se gândească 'deja la următorul' trofeu

BBC
Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, "mândru" şi "bucuros" de Balonul de Aur obţinut luni de Karim Benzema, l-a îndemnat pe atacantul său francez să se gândească "deja la următorul" trofeu în 2023, lupta pentru cucerirea acestuia începând miercuri pe teren în La Liga, scrie AFP.

"Suntem foarte fericiţi. Trofeul acesta este un pic al nostru. În această dimineaţă (marţi - n. r.), a spus că este foarte mândru de acest trofeu şi le-a mulţumit coechipierilor. Este o recompensă individuală, dar echipa l-a adus în cele mai bune condiţii ca să-şi poată arăta toate calităţile. Dar bine, asta ţine de trecut. Trebuie deja să se gândească la următorul Balon de Aur. Şi poate să înceapă să strângă puncte încă de mâine" la meciul cu Elche, a declarat marţi Ancelotti într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Tehnicianul italian a recunoscut că anul trecut, când a revenit la Real, nu se aştepta că va fi antrenorul Balonului de Aur şi al celui mai bun portar: "Nu, nu mă aşteptam la aşa ceva, dar nu mă surprinde. Când lucrezi la acest club, asta ţi se poate întâmpla."

Despre Benzema, Ancelotti a spus că este "un jucător care a câştigat mult la capitolul responsabilitate. Se simte un lider, mult mai mult decât era acum opt ani. Calităţile lui nu s-au schimbat, le avea şi înainte, dar atitudinea lui s-a schimbat."

Antrenorul italian i-a felicitat luni seară pe Twitter pe "prietenii" săi Courtois şi Benzema după ceremonia Balonului de Aur. "Da, relaţia personală este foarte importantă. Cu o relaţie pur profesională, poţi obţine 100% de la un jucător. Însă cu latura personală, poţi să ai mult mai mult", a spus el.

"M-a surprins că unii jucători nici măcar nu figurau pe lista celor treizeci de nominalizaţi. Am fost uimit că Kroos, Valverde, Militao sau Alaba nu erau acolo. Unii vor spune că am un conflict de interese. Şi e adevărat", a conchis Ancelotti zâmbind.

După ce s-a întors la Madrid în cursul nopţii, Benzema a fost prezent la antrenamentul colectiv al lui Real de la ora locală 11:00. El a a fost întâmpinat cu aplauze de coechipieri, cărora le-a prezentat trofeul, fiind însoţit de Thibaut Courtois.

Belgianul, desemnat marţi seară cel mai bun portar, s-a alăturat antrenamentului colectiv după ce a lipsit aproape trei săptămâni din cauza problemelor la spate. El nu va fi apt pentru meciul de campionat de miercuri de la Elche, însă "ar urma să joace sâmbătă" în partida cu Sevilla FC, a indicat Ancelotti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.