Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Balonul de Aur: Lewandowski, 'mândru' că a cucerit Trofeul Gerd Muller

"Sunt foarte bucuros, încântat şi mândru să câştig acest trofeu, foarte bucuros, ţinând cont de numele pe care îl poartă acest trofeu. Gerd a fost mereu o sursă de inspiraţie. În cursul sezonului, înainte de sezon, îmi doream să mă apropii de el, să dobor anumite recorduri. Era un obiectiv. Iar acest trofeu înseamnă foarte mult", a spus golgheterul polonez.

"El a fost un mare fotbalist, o mare personalitate. 41 de goluri în Bundesliga (înscrise în sezonul 2020-2021, cu unul mai mult decât recordul lui Muller). Nu credeam că pot bate acest record. Dar am putut atinge acest obiectiv. M-am gândit mult la el. Vreau să mulţumesc coechipierilor mei de la Bayern Munchen!", a adăugat vedeta poloneză.

Atacantul de 34 de ani, transferat în această vară de la Bayern Munchen la FC Barcelona pentru 45 de milioane de euro, a înscris 57 de goluri în 56 de meciuri în toate competiţiile în sezonul 2021-2022 (50 la club şi 7 la naţională). În sezonul 2020-2021, Lewandowski înscrisese 56 de goluri în 50 de partide.

În Bundesliga, la ultimul său sezon pentru Bayern, ''Lewy'' a încheiat în postura de cel mai bun marcator, cu 35 de goluri în 34 de meciuri. În 2020-2021 avusese o evoluţie mai bună, cu 41 de goluri în 29 de partide, cu un gol mai mult decât a reuşit legendarul Gerd Muller, care a deţinut recordul timp de jumătate de secol (din sezonul 1971-1972).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.