Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bălţi pe alei, bănci neconforme sau vegetaţie uscată într-un parc recent renovat din Timişoara- Primăria a respins recepţia proiectului de modernizare

parcul romanescu craiova

Primăria Timişoara a respins recepţia proiectului de modernizare a Parcului Civic din Timişoara, după ce constructorul nu a respectat cerinţele municipalităţii. Comisia de recepţie a constatat că aleile din interiorul parcului prezintă probleme de planeitate, fapt ce favorizează băltirea apei, iar pentru băncile circulare “SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundaţii, astfel că acestea pot fi ridicate de la sol, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Primăriei Timişoara, comisia de recepţie a mai constatat, pe lângă aleile pline cu bălţi şi băncile neconforme, că vegetaţia este uscată şi pe alocuri lipseşte, aceasta nefiind înlocuită.
“Cei care ies la o plimbare sau trecătorii suferă de pe urma lucrărilor prost făcute. Sunt zone cu alei pe care bălteşte apa în caz de ploi, unii stâlpi de iluminat sunt cu probleme, plantele uscate nu au fost înlocuite, iar la fântâna ornamentală cărămida decorativă e crăpată în mai multe locuri. Am folosit toate pârghiile pentru a determina executantul să remedieze lucrările neconforme, dar se vede cu ochiul liber ce s-a întâmplat şi cum a lucrat. Nu putem face recepţia pentru lucrări neconforme. Reţinem garanţia de bună execuţie de circa 250.000 de lei. Echipele Horticultura vor începe, în cel mai scurt timp, să întreţină spaţiul verde din parc”, a declarat viceprimarul Ruben Laţcău.
Nici în cazul stâlpilor de iluminat, executantul nu a respectat proiectul.
”Fundaţia are dimensiunea de 60x60 cm, iar înălţimea stâlpului este de 3,40 m, partea metalică fiind învelită în spumă poliuretanică acoperită de un înveliş din material plastic. La 3 stâlpi lipseşte câte un braţ de la partea superioară”, a transmis Primăria Timişoara.
Pentru pergole, care prezentau crăpături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel că au apărut ondulaţii deoarece nu s-au putut şlefui. În plus, culoarea nu respectă nuanţa lemnului.
”La fântâna ornamentală, comisia de recepţie a constatat că presiunea apei este foarte mică, iar cărămida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri”, mai precizează sursa citată.
Valoarea finală a lucrărilor executate este de 5.220.069,74 lei fără TVA, iar perioada de garanţie este de 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.