Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei avertizează că relansarea economiei britanice ar putea fi lentă şi va depinde foarte mult de încrederea cetăţenilor

economictimes.com
economie

Relansarea economiei Marii Britanii după criza generată de coronavirus ar putea fi lentă şi va depinde foarte mult de încrederea cetăţenilor, avertizează Jonathan Haskel, un oficial din cadrul Băncii Angliei, citat de agenţia de presă Reuters, anunță MEDIAFAX.

"Sunt preocupat că economia ar putea rămâne blocată şi că relansarea ar putea fi doar lentă, intrând sub nivelul ratei inflaţiei", a declarat Jonathan Haskel, directorul Băncii Angliei responsabil de rata dobânzii de politică monetară.

Citește și: PSD a răbufnit! Președintele, direct vizat: 5 întrebări pentru președintele Iohannis și PNL

Haskel a avertizat că ritmul redresării economice va depinde de încrederea cetăţenilor de a relua activităţile în contextul pandemiei.

"Drumul spre relansare depinde în mod crucial de teama de infectare, de măsurile antiepidemice aplicate în mediul public şi în cel privat", a subliniat Jonathan Haskel, într-un discurs rostit la Facultatea de Business a Colegiului Imperial din Londra.

"Reducerea activităţilor economice şi constrângerile cu care se confruntă companiile care supravieţuiesc şi cele în insolvenţă au ca efect scăderea cererii pentru forţă de muncă", a atras atenţia oficialul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.