Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Angliei consideră că acordul pentru Brexit va afecta creșterea economiei țării cu 1% în următorii trei ani

banca, imprumut

Banca Angliei a avertizat, joi, că acordul pentru Brexit al Guvernului va afecta creșterea economiei țării cu 1% în următorii trei ani, întrucât barierele comerciale suplimentare vor majora costurile, relatează BBC, potrivit MEDIAFAX.

Acest anunț a apărut în timp ce doi membri ai comitetului de politici monetare (MPC) al Băncii au solicitat o reducere imediată a ratei dobânzii în vederea sprijinirii economiei.

Citește și: Noul ministru al Muncii, anunț devastator pentru milioane de oameni: ‘Sunt îngrijorată’

Banca a votat cu 7 la 2 pentru a menține ratele dobânzilor la 0,75%.

Oficialii băncii au susținut că o creștere economică globală mai slabă, precum și incertitudile privind Brexit-ul vor continua să fie o povară pentru economia britanică.

Banca a spus că noul acord de retragere al UE, încheiat de premierul Boris Johnson, a redus probabilitatea unei scenariu no-deal.

Comitetul de politică monetară (MPC), care stabilește ratele dobânzilor, a declarat că asumarea unui „acord de schimb liber”, în stil canadian, între Marea Britanie și UE, va crește costurile administrative pentru firmele care desfășoară afaceri cu continentul.

Cei care decid politicile monetare se așteaptă ca economia Regatului Unit să crească cu 0,4% în cele trei luni până în septembrie, estimând, totodată, că în ultimul trimestru al anului creșterea economică va coborî cu 0,2%.

Pentru prima dată, oficialii Băncii și-au schimbat perspectiva cu privire la viitoarea relație comercială a Regatului Unit cu Uniunea Europeană. Se presupune, acum, că Guvernul britanic va încheia un acord liber-schimb cu Bruxelles, care va menține tarifele pentru mărfuri la zero, dar va introduce controale vamale la frontieră.

Bancherii au declarat: „Ca urmare, fluxurile comerciale vor scădea și unele companii ar putea ieși de pe piață”, relatează sursa citată.

Membrii conducerii instituției care au votat reducerea dobânzilor la 0,5%, de la rata actuală de 0,75% sunt de părere că inflația, care se ridică în prezent la 1,7%, indică faptul că există un risc mic ca economia britanică să explodeze pe termen mediu, dacă ratele dobânzii ar fi reduse.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

MPC se așteaptă ca inflația, măsurată de indicele prețurilor de consum (IPC), să scadă la aproximativ 1,2% până în primăvara anului viitor, pe măsură ce impactul asupra plafonului prețurilor la energie al Guvernului se va resimți. Aceasta este cu mult sub ținta de 2% a Băncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.