Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură aprobă primul împrumut de 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere

banca, imprumut

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), înfiinţată de China, a aprobat acordarea unui împrumut de 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Este primul credit de care beneficiază Rusia, după ani de discuţii la nivel înalt, pe fondul întăririi relaţiilor dintre Moscova şi Beijing.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

În 2014, după ce Occidentul a impus Rusiei sancţiuni din cauza rolului în criza din Ucraina, autorităţile de la Moscova au decis să sprijine relaţii mai solide cu Asia. În prezent, Rusia face parte din principalii trei furnizori de energie ai Chinei.

Prima tranşă a împrumutului AIIB, de 96,7 milioane de dolari, va fi folosită pentru repararea autostrăzii care leagă oraşul Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) de Norvegia. Următoarele tranşe vor fi utilizate tot pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, a informat Ministerul Economiei de la Moscova.

AIIB şi-a început operaţiunile în 2016 şi are pe plan global 100 de membri. Rusia este al treilea mare acţionar al AIIB, după China şi India.

Conform datelor Global Infrastructure Hub, în următorii cinci ani Rusia va avea nevoie de 60 de miliarde de dolari pe an pentru infrastructură.

În 2017, AIIB a aprobat cererile pentru ca şapte noi state să se alăture acestei instituţii înfiinţate de China, astfel că numărul total al membrilor AIIB a ajuns la 77. Cele şapte ţări ale căror candidaturi au fost aprobate sunt: România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia şi Samoa.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Beijing, China, având ca obiectiv promovarea interconectării şi integrării economice în regiunea Asiei, concentrându-se pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive, inclusiv energie, transport şi telecomunicaţii, infrastructură rurală şi dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă şi canalizare, protecţia mediului, dezvoltarea urbană şi logistică etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.