Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca austriacă Bawag a lansat o ofertă publică iniţială record pentru bursa din Viena, de 1,9 miliarde euro

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Bawag, a patra mare bancă din Austria, a vândut marţi acţiuni în valoare de 1,9 miliarde de euro, în cadrul celei mai mari oferte publice iniţiale care a avut loc vreodată la bursa din Viena, titlurile urmând să intre la tranzacţionare miercuri, transmite Bloomberg.

Proprietarii băncii Bawag cu sediul la Viena, între care cei mai importanţi sunt fondurile Cerberus Capital Management şi Golden Tree Asset Management, au vândut 40,25 de milioane de acţiuni, la preţul de 48 de euro pe unitate, potrivit unui comunicat al instituţiei de credit, anunță News.ro.

Citește și: Ministerul Transporturilor: 15 oferte pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului expres Craiova - Piteşti

Intervalul de preţ fusese stabilit la 47-52 de euro pe unitate, iar preţul de 48 de euro pe unitate a conferit Bawag o capitalizare de 4,8 miliarde de euro.

Bawag este prima bancă austriacă care se listează la Viena după oferta publică iniţială a Raiffeissen Bank International, care a atras 1,1 miliarde de euro în 2005.

Pînă la listarea Bawag, cea mai mare ofertă publică iniţială care a avut loc la Viena a fost cea efectuată de compania de construcţii Strabag, în 2007, în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Acţiunile Bawag vor intra la tranzacţionare la bursa din Viena miercuri. Proprietarii băncii au vîndut doar acţiuni deja existente ale Bawag. În urma operaţiunii, Cerberus va deţine o participaţie de 32% la Bawag, iar GoldenTree de 23,5%, potrivit prospectului de emisiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.