Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca centrală a Irlandei urmează exemplul Marii Britanii: Asistăm la o promovare agresivă a investițiilor în cripto active

wantedinrome.com
St. Patrick's Day Ziua Sfântului Patrick irlanda

Banca Centrală a Irlandei a emis un avertisment consumatorilor cu privire la riscurile din jurul investițiilor cripto, pe lângă reclamele „înșelătoare”, inclusiv cele transmise de influenți pe rețelele sociale, conform cointelegraph.com.

Într-o notificare de marți, banca centrală a Irlandei a declarat că avertismentul face parte dintr-o campanie organizată de Autoritățile Europene de Supraveghere, formate din Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe, Autoritatea Bancară Europeană și Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale. Banca Centrală a Irlandei a spus că criptomonedele sunt „foarte riscante și speculative” pentru investitorii de retail și a avertizat oamenii să fie atenți la „riscurile reclamelor înșelătoare, în special pe rețelele de socializare, unde influențatorii sunt plătiți pentru a face publicitate criptoactivelor”.

„În Irlanda și în întreaga UE asistăm la niveluri tot mai mari de publicitate și de promovare agresivă a investițiilor în cripto active”, a declarat Derville Rowland, directorul general de conduită financiară al băncii centrale. „Înainte de a cumpăra active cripto, trebuie să vă gândiți dacă vă puteți permite să pierdeți toți banii pe care îi investiți [...] Oamenii ar trebui să fie, de asemenea, conștienți că, dacă lucrurile merg prost, nu aveți protecțiile pe care le-ați avea dacă ați avea investit într-un produs reglementat.”

Avertismentul băncii centrale este un ecou al autorităților globale de reglementare și a legiuitorilor care au luat măsuri împotriva influențelor care vând criptomonede. În ianuarie, guvernul spaniol a anunțat reglementări pentru reclamele privind investițiile și serviciile cripto, care includ în mod specific „produse sau servicii promovate prin intermediul influențelor”. Autoritatea pentru Standarde de Publicitate din Regatul Unit a avertizat, de asemenea, în mod repetat firmele cripto sau presupuse încălcări pentru reclamele care comercializează active digitale.

În Statele Unite, celebrități și influenți au fost asociați cu multe dintre presupusele înșelătorii inițiale cu oferte de monede din 2018. Contul de Instagram al lui Kim Kardashian a postat o poveste cu simbolul ERC-20 EthereumMax (EMAX) în iunie 2021, determinând creșterea prețului înainte de a scădea peste 99% și lăsând mulți investitori de retail în roșu. Cel puțin o celebritate americană, actorul Ben McKenzie, și-a folosit platforma pentru a respinge aceste tipuri de aprobări de mare profil.

Pe fondul avertismentelor repetate cu privire la investițiile și reclamele cripto, unele firme și-au deschis operațiuni în Irlanda. După ce a deschis porțile biroului său din Dublin la începutul anului 2021, schimbul de criptomonede Gemini a primit o licență pentru a furniza servicii de monedă electronică în țară . Binance a stabilit trei filiale în Irlanda în septembrie 2021, în timp ce firmele cripto Ripple și Kraken au ales națiunea ca bază pentru a-și lansa operațiunile europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.