DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Banca centrală a Israelului revendică 'sprijin public' pentru proiectul său CBDC

cryptotimes.io
cbdc israel shekel

În ciuda faptului că încă nu a luat o decizie finală cu privire la lansarea „sekelului digital”, Banca centrală a Israelului a raportat că feedbackul publicului cu privire la proiect este în principal pozitiv, conform cointelegraph.com.

Potrivit Reuters, luni, Banca Israelului a rezumat rezultatele consultării publice cu privire la planurile de monedă digitală a băncii centrale (CBDC). A primit 33 de răspunsuri din diferite sectoare, jumătate dintre ele venind din străinătate și 17 din comunitatea fintech locală. Deși a precizat că decizia finală cu privire la soarta proiectului nu a fost încă luată, a susținut:

„Toate răspunsurile la consultarea publică indică sprijin pentru continuarea cercetării cu privire la diferitele implicații asupra pieței plăților, stabilității financiare și monetare, problemelor juridice și tehnologice și multe altele.”

În timp ce publicul consideră că șekelul digital ar încuraja concurența pe piața plăților, problema confidențialității a devenit din nou controversată. Banca menționează că unii comentatori preferă ca viitoarea monedă să fie pe deplin anonimă, în timp ce alții insistă că lupta împotriva spălării banilor și a pieței negre face anonimatul nepractic. Banca Israelului își propune să continue cercetarea și un „dialog fructuos cu toate părțile interesate în toate etapele cercetării și dezvoltării”.

Vorbind cu Cointelegraph despre atitudinile față de shekel digital în rândul comunității cripto-internă, Elad Mor, șeful companiei internaționale de PR blockchain MarketAcross, care are sediul în Israel, a spus:

„Se pare că majoritatea susținătorilor CBDC de shekel digital pictează subiectul ca pe o narațiune a adopției în linii mari. Cu alte cuvinte, orice adopție cripto este totuși adopție, chiar dacă nu aderă la valorile de bază ale cripto, cum ar fi descentralizarea și anti-instituționalismul.”

Mor a remarcat că nu toată lumea din sectorul financiar digital al Israelului împărtășește aceeași viziune. Cu toate acestea, el însuși crede că „aducerea cripto-ului în masă trebuie să înceapă cu implicarea instituțională și guvernamentală într-o oarecare măsură”.

Proiectul CBDC a fost luat în considerare pentru prima dată de banca centrală la sfârșitul anului 2017. Un an mai târziu, echipa de cercetare a recomandat oprirea proiectului pentru viitorul apropiat, dar în mai 2021, Banca Israelului a reînviat ideea . În noiembrie 2021, a spus că va accelera cercetarea. În martie 2022, Banca Israelului a confirmat că nu a văzut o amenințare de „eroziune” la adresa sistemului bancar național provenind din potențiala lansare a șekelului digital.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.