Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Centrală a Rusiei a fost ţinta unui ATAC cibernetic: MILIARDE de ruble au fost FURATE

breaking news

Banca Centrală a Rusiei a fost ţinta unui atac cibernetic în urma căruia au fost sustrase 2 miliarde de ruble, echivalentul a 31 de milioane de dolari, transmite CNN, informaţia fiind confirmată de oficiali ai băncii.

Intenţia hackerilor era să fure 5 miliarde de ruble, dar experţii în securitate cibernetică ai Băncii Centrale a Rusiei au reuşit să îi blocheze parţial şi să redirecţioneze fondurile sustrase, a indicat sursa citată.

Citește și: S-a dus la COAFOR, în Constanța, și a început să se MASTURBEZE: A fost luat la bătaie de angajate / VIDEO ȘOCANT

"Din fericire, am putut recupera o parte din bani", a declarat, pentru CNN, Artiom Sychev, reprezentant al băncii. El nu a precizat când a avut loc atacul cibernetic şi nici nu a dat detalii despre metodele folosite de atacatori, confom Agerpres.

Infracţiunea pare să respecte un model folosit la alte acţiuni similare care au afectat în ultima vreme sisteme financiare din mai multe ţări, printre care Filipine, Ecuador, Vietnam sau Bangladesh, relatează CNN.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE O femeie ÎNSĂRCINATĂ se LOVEȘTE CU CIOCANUL în abdomen ca să-și ucidă bebelușul / VIDEO

Experţi din cadrul firmei de securitate cibernetică Symantec sunt de părere că la originea atacurilor ar fi o grupare extrem de sofisticată ce ar avea legături cu Coreea de Nord. Specialiştii au numit-o "Lazarus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.