Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca centrală a Thailandei le spune băncilor să nu ofere tranzacționare cu criptomonede

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Banca Thailandei a declarat că nu dorește ca băncile comerciale să fie direct implicate în tranzacționarea activelor cripto.

Edictul a venit de la directorul principal al băncii centrale, Chayawadee Chai-Anant, pe 7 decembrie, care a citat riscurile asociate cu volatilitatea ridicată a prețurilor, conform cointelegraph.com

„Nu dorim ca băncile să fie direct implicate în tranzacționarea cu active digitale, deoarece băncile sunt (responsabile) pentru depozitele clienților și publicului și există riscuri.”

Cea mai recentă rundă de suprimare a activelor digitale de către banca centrală vine într-un moment în care băncile comerciale au făcut investiții în schimburile locale de criptomonede, potrivit unui raport Bangkok Post .

La începutul lunii noiembrie, cea mai veche bancă din Thailanda, Siam Commercial Bank (SCB), a anunțat că va achiziționa un pachet de 51% din cel mai mare schimb de criptomonede din țară , Bitkub. La sfârșitul lunii august, bursa cripto Zipmex a strâns 1,3 miliarde de dolari în finanțare de la al cincilea cel mai mare creditor al țării, Bank of Ayudhya.

Banca Thailandei (BoT) a adoptat o atitudine din ce în ce mai dură împotriva activelor digitale, în ciuda popularității crescânde a acestora în țară în rândul persoanelor fizice, companiilor și băncilor.

Săptămâna trecută, directorul senior BoT, Sakkapop Panyanukul, a avertizat companiile cu privire la acceptarea cripto, declarând: „Dacă alte valute sunt utilizate pe scară largă, aceasta va afecta capacitatea băncii centrale de a supraveghea economia”. Referindu-se la jetoanele care nu sunt susținute de active, el le-a etichetat drept „monede goale”.

Banca centrală și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la utilizarea criptomonedelor pentru a plăti bunuri și servicii. Într-un raport similar din 8 decembrie, Chai-Anant a comentat că activele digitale ar putea fi dăunătoare comercianților și consumatorilor, deoarece sunt „asociate cu volatilitatea ridicată a prețurilor și riscurile de furt cibernetic, scurgeri de date personale și spălare de bani”.

„Dacă activele digitale devin utilizate pe scară largă ca mijloc de plată pentru bunuri și servicii, astfel de riscuri ar putea afecta stabilitatea sistemului de plăți, stabilitatea financiară și protecția consumatorilor.”

Înrudit: Parlamentarii thailandezi au cerut să aprobe cripto-turismul pentru a atrage nomazii digitali

Avertismentele BoT vin la doar două săptămâni după ce Ministerul Turismului al Regatului și-a intensificat eforturile pentru a-i încuraja pe cei bogați cripto să viziteze țara. Autoritatea de Turism din Thailanda a declarat țara „prietenosă cu criptomonede”, dar în mod clar, bancherii centrali nu vor să fie prea prietenoasă.

Economia Thailandei este puternic dependentă de industria turismului, care a fost lovită în timpul pandemiei. O mare parte din Regat rămâne în blocare, cu foarte puține sosiri la momentul scrierii, în ciuda eforturilor de a atrage criptonomazii și altele asemenea într-o țară în care banca centrală nu dorește ca aceștia să folosească monede digitale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.