Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca de Dezvoltare – un game changer pentru investițiile din România!

arhiva personala
Mihai Precup

Ministerul Finanțelor și Guvernul României au făcut un pas important în ceea ce privește îndeplinirea angajamentelor asumate de către Guvernul României în programul de guvernare, dar și prin PNRR, și anume implementarea reformei privind înființarea Băncii de Dezvoltare a României. Prin hotărâre de Guvern, a fost aprobată în această săptămână înfiinţarea şi funcţionarea Băncii de Dezvoltare. Este un pas mare pe care România îl face pentru a operaționaliza prima bancă de acest tip în țara noastră, susține Mihai Precup, secretar de stat în Ministrul Finanțelor Publice.

”Banca de Dezvoltare a României va fi, în primul rând, o ancoră de stabilitate pentru investitorii români. Investitorii au nevoie de un partener de încredere și de discuții pe termen lung pentru investiții strategice. De asemenea, ea va reprezenta un promotor în atragerea de fonduri suplimentare.

Unul dintre rolurile pe care Banca de Dezvoltare îl va avea este acela de a deservi întreprinderile românești și alte entități aparținând sectorului public și privat din România, în scopul susținerii finanțării de proiecte care contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării, creșterii competitivității, inovării și creșterii economice, precum și creșterii absorbției fondurilor europene.

Prin intermediul acestei, se va putea asigura sprijinirea antreprenoriatului, dezvoltarea socio-economică și regională în România prin promovarea investițiilor și facilitarea accesului la finanțare pentru beneficiarii eligibili.

Banca de Dezvoltare va utiliza o gamă largă de produse financiare. Vorbim de garanții individuale și garanții de portofoliu, împrumuturi pentru finanțarea capitalului de lucru și a proiectelor de investiții, împrumuturi pentru eficiență energetică. Pe măsură ce capacitatea și forța sa financiară se vor consolida, iar personalul va dobândi expertiză și cunoștințe specifice crește, ea va putea include în gama de produse și instrumente de investiții de capital (de tip equity).

Capitalul uman contează foarte mult în privința reușitei acestei bănci, pentru că ea se bazează, în primul rând, pe oamenii care o compun. Tocmai de aceea banca va fi înfiinţată pe criterii de performanţă. Dacă vom avea în cadrul acestei bănci oameni bine pregătiți, cu experiență, atunci vor veni și rezultatele pe care le așteptăm cu toții și vom vedea că vor fi deblocate mari proiecte strategice din România.

Banca de Dezvoltare va trebui să acționeze ca un partener al tuturor firmelor româneşti şi instituţiilor publice şi private.”, susține demnitarul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.