Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Transilvania a emis primul card eco-friendly din România

www.zf.ro
banca transilvania

Banca Transilvania a emis primul card eco-friendly din România, BT Visa Classic, şi îşi propune ca, până anul viitor, toate cardurile emise să fie eco-friendly, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al băncii, transmis joi AGERPRES, cardul este realizat în colaborare cu Idemia, lider global în identitate augmentată şi în industria tehnologiilor inovatoare de plăţi.

Într-o primă etapă vor fi emise în această versiune cardurile noi, iar ulterior vor fi şi cele reemise ca urmare a expirării cardului.

Noua variantă păstrează toate funcţionalităţile cardului existent - de la acces la contul curent în lei, la plăţi contactless.

"Banca Transilvania a început cu Visa Classic transformarea portofoliului de carduri pentru că este cel mai întâlnit card în rândul clienţilor săi, cu peste 2,9 milioane de carduri în circulaţie. Transformarea acestui portofoliu în unul eco-friendly înseamnă reducerea amprentei de carbon cu 36%. Tot pentru protejarea mediului şi reducerea consumului, BT va înlocui cardurile existente cu variante din plastic reciclat pe măsura expirării, şi nu înainte de acest moment", se precizează în documentul citat.

Banca şi-a propus ca până în anul 2022 toate cardurile emise să fie eco-friendly, astfel încât până în 2025 aproape întregul portofoliul de carduri BT să fie din plastic reciclat şi elemente biodegradabile. De asemenea, banca va continua să încurajeze folosirea cardurilor digitale prin BT Pay şi alte instrumente alternative de plată. În prezent, 1 din 2 carduri BT sunt inclusiv în format digital, iar trendul este în creştere.

"Ne bucurăm să marcăm o nouă premieră pe piaţă. Prin transformarea cardurilor într-o versiune prietenoasă cu mediul contribuim la reducerea impactului negativ asupra acestuia. Infrastructura şi obiceiurile de plată nu permit deocamdată să avem doar carduri digitale, însă ne bucurăm să avem la Banca Transilvania suportul fizic într-o formă eco-friendly, în perioada de tranziţie spre un mediu 100% digital. Este un pas esenţial pentru noi, ca lider al pieţei cardurilor, în susţinerea implementării economiei circulare, pornind de la cel mai mare portofoliu de carduri, Visa Classic", a declarat Oana Ilaş, director executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.

La rândul său, Tomas Kovarik, vicepreşedinte CEE & CIS, Financial Institutions, Idemia, a precizat că migrarea către plasticul reciclat reduce risipa de plastic, economiseşte energie, limitează consumul de petrol şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a contribui la atenuarea încălzirii globale şi la reducerea poluării aerului.

"Migrarea către plasticul reciclat reduce risipa de plastic, economiseşte energie, limitează consumul de petrol şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a contribui la atenuarea încălzirii globale şi la reducerea poluării aerului, care este una dintre cele mai presante probleme ale lumii noastre moderne", a afirmat Tomas Kovarik.

BT este liderul pieţei cardurilor din Romania, cu o cotă de piaţă de aproximativ 23%.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de peste 18%, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.