Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Transilvania ajunge la o capitalizare record de 3 miliarde de euro la bursă

www.zf.ro
banca transilvania

Pe fondul unei aprecieri de 48% a preţului acţiunilor din mai 2020, susţinut de revenirea optimismului pe burse dar şi de rezultatele financiare, Banca Transilvania (TLV), a atins pe 4 mai 2021 o capitalizare bursieră record, arată datele agregate de ZF de la BVB, anunță Mediafax.

Astfel, pe parcursul şedinţei de tranzacţio­na­re de marţi, prima în care investitorii au avut de „digerat“ rezultatele trimestriale anunţate săptă­mâna trecută, peste aşteptările unor analişti, banca de la Cluj a atins o capitalizare de 14,7 miliarde de lei (3 mld. euro), valoare istorică şi care corespunde unui preţ de 2,565 lei pe acţiune.

Marți după-amiază acţiunile TLV se apreciau cu 3,2% pe o lichiditate de circa 6,3 mil. lei.

„Banca Transilvania a publicat rezultate în creştere în acest prim trimestru, fiind astfel în rând cu marile bănci americane. Prin aceste rezultate vedem şi semne clare că întreaga economie îşi revine, pe măsură ce ritmul vaccinării este unul ridicat, iar noi relaxări ale măsurilor ar putea fi aduse“, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

Săptămâna trecută, după închiderea şedinţei de tran­zacţionare, banca de la Cluj a anunţat un pro­fit net de 656 milioane de lei la nivel de grup, în creştere faţă de rezultatul net de 303 mil. lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, aşadar un plus de 116%. Pe de altă parte veniturile ope­ra­ţio­nale ale grupului s-au majorat de la 934 mil. lei la 1,16 miliarde de lei, în timp ce activele la ni­vel de grup au ajuns la aproximativ 111 mld. lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.