Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Transilvania anunță că va aduce Apple Pay în România

banca transilvania

Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România în funcție de active, a anunțat, miercuri, că va aduce Apple Pay în România, la doar câteva ore după ce ING Bank România a făcut același anunț, potrivit mediafax.

„Good news coming soon. Aaa, #nudoarlaunii. Apple Pay vine în România. Nu doar la unii”, au scris reprezentanții BT miercuri seara, la aproximativ trei ore după ce ING Bank a făcut același anunț.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal

În a doua parte a acestui an, ING Bank Romania, a șasea bancă din România în funcție de active, va aduce Apple Pay, au anunțat, miercuri după-amiaza, reprezentanții acestei bănci.

BT Pay este primul portofel electronic, fiind lansat în ianuarie 2018. Aplicația este disponibilă atât pentru utilizatorii telefoanelor cu sistem Android, cât și pentru cei de Apple. În prezent, pentru plățile cu Android este nevoie ca funcția NFC să fie pornită, iar pentru cele cu iPhone se fac prin intermediul stickerul BT Pay, care poate fi comandat direct din aplicație, gratuit, dupa introducerea unui card.

Citește și: Liderii PSD-ALDE au făcut anunțul! Ce s-ar putea întâmpla cu facturile la gaze .

Numărul plăților cu telefonul la comercianți și al transferurilor de bani între utilizatorii BT Pay a crescut cu 35%, în trimestrul al patrulea al anului trecut, față de trimestrul anterior, iar volumele de tranzacții au crescut cu 50%, conform datelor BT, care nu a dat precizat cifrele aferente.

ING oferă un portofel electronic pentru telefoanele cu sistem Android. ING Pay, disponibil pentru telefoanele cu sistem Android, a avut în România cea mai rapidă rată de adopție și cel mai mare grad de utilizare dintre toate cele peste 40 de țările din cadrul grupului ING. De când a fost lansat, în iulie anul trecut, deja 70.000 de utilizatori au făcut aproximativ 3 milioane de tranzacții, acoperind aproape 4% din totalul tranzacțiilor la POS făcute de cardurile ING.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Luni, Apple a lansat, pe lângă un nou serviciu de televiziune de tip streaming și un serviciu de jocuri online, un card de credit, Apple Card, care va fi atât un card virtual - pe iPhone, cât și unul fizic, serviciul fiind furnizat împreună cu Goldman Sachs Group și Mastercard. Versiunea fizică este din titan, gravat cu laser, urmând să fie lansat în Statele Unite în această vară.

Apple Card include facilitatea de a afișa compact cheltuielile pe mai multe dispozitive electronice și oferă o facilitate de daily cash back. Cardul de credit nu va avea taxe de întârziere, taxe anuale sau taxe internaționale, a precizat Jennifer Bailey, vicepreședintele Apple Pay. Tim Cook, CEO-ul companiei, a precizat că Apple Pay va fi disponibil în mai mult de 40 de țări, până la sfârșitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.