Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banca Transilvania oferă clienţilor afectaţi posibilitatea amânării ratelor, pentru maxim nouă luni, nu mai târziu de 31 decembrie

www.zf.ro
banca transilvania

Banca Transilvania oferă clienţilor afectaţi posibilitatea amânării ratelor pentru maxim nouă luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, iar perioada de creditare va fi prelungită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligaţiilor de plată, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

"Pentru creditele cu garanţii imobiliare, dobânda acumulată în perioada de amânare va fi recuperată în maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulată nu va fi purtătoare de dobândă, conform Ordonanţei de urgenţă. Pentru creditele de nevoi personale, dobânzile acumulate vor fi reeşalonate până la finalul noii maturităţi - prelungite - a creditului, BT alegând ca şi pentru aceste sume să aplice o rată a dobânzii egală cu 0%. Măsura este suplimentară cerinţelor legale aprobate de către stat", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: BÂLBELE continuă: Raed Arafat și Alexandru Rafila SE CONTRAZIC privind protecția oferită de măști împotriva coronavirusului

În plus, banca va derula în paralel şi un program propriu, prin acelaşi mecanism, şi pentru clienţii care nu se încadrează în mod expres în prevederile OUG şi care nu au restanţe mai vechi de 1 martie, dar nu le-au putut achita din cauză că au fost afectaţi de actualul context. De asemenea, banca menţine perioada de graţie oferită la cardurile de credit, până la 25 mai, aşa cum a fost anunţat în 14 martie.

"Pentru a beneficia de măsurile BT, clienţii trebuie să depună o solicitare în decurs de cel mult 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă (30 martie), adică până în 14 mai. Clienţii băncii care au apelat deja la o formă de susţinere BT pot să solicite amânarea în baza Ordonanţei, caz în care li se va sista facilitatea curentă şi vor fi înrolaţi în noul program cu data noii cereri", se menţionează în comunicat.

Potrivit Ministerului Finanţelor, persoanele fizice au nevoie, pentru a beneficia de facilitatea privind amânarea ratelor, de o declaraţie pe proprie răspundere că le-au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă, iar în cazul creditelor ipotecare modificarea clauzelor contractuale la creditele ipotecare se realizează fără încheierea de acte adiţionale.

Citește și: Directorul general al OMS, amenințat cu moartea în plină pandemie! Tensiunile cu Taiwan escaladează

Guvernul a aprobat normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare, ce stabilesc condiţiile în care creditorii aprobă solicitările, perioada de amânare şi perioada de prelungire a creditelor amânate, iar în cazul împrumuturilor ipotecare, modul de eşalonare şi garantare a dobânzilor.

Pentru creditele ipotecare, perioada pentru care se acordă facilităţile de suspendare la plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane se stabileşte conform opţiunii debitorului, ce poate fi exprimată o singură dată, şi este cuprinsă între o lună şi 9 luni, fără a putea depăşi data de 31 decembrie 2020. Scadenţa ultimei rate incluse în perioada de suspendare la plată este cel mai târziu data de 31 decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.