DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Banca Transilvania vrea să crească creditarea şi profitul cu 7% în 2023

www.zf.ro
banca transilvania

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa românească după active, se aşteaptă să obţină în acest an un profit net de peste 2,3 mld. lei, cu 7% peste nivelul câştigului de anul trecut, în condiţiile în care anticipează creşterea veniturilor şi a creditării.

Potrivit Ziarului Financiar, activele băncii sunt programate să urce în acest an cu 13,6%, pâ­nă la 152,2 mld. lei, în condiţiile creş­te­rii sol­du­lui cre­ditării bru­­te cu circa 7%, pâ­nă la 72,5 mld. lei, ast­fel că banca din Cluj îşi va consolida po­zi­ţia de lider în piaţă după active, scrie Mediafax.

Liderul pieţei bancare locale susţine că îşi menţine inte­resul pentru achiziţii sau fuziuni cu entităţi care pot completa va­loarea oferită clienţilor după ce în 2015 Banca Transilvania a cum­părat Volksbank, în 2018 a cum­pă­rat Bancpost, iar în 2021 a achi­ziţionat Idea Bank.

Pe partea de venituri, banca din Cluj a bugetat pentru 2023 câştiguri de 6,1 mld. lei, în creştere cu 13% faţă de 2022. În ceea ce priveşte cheltuielile, cea mai mare bancă de pe piaţa locală anticipează pentru 2023 o creştere cu 9%, la 2,9 mld. lei.

Banca Transilvania a bugetat pentru 2023 o creştere a depozitelor cu 6%, la 123,4 mld. lei.

„Indicatorii de buget de ve­ni­turi şi chel­tu­ieli pe anul 2023 care se su­pun aprobării AGA sunt stabiliţi astfel încât să susţină obiec­tivele de afaceri propuse şi sunt corelaţi cu normele spe­cifice de prudenţă şi suprave­ghe­re bancară”, susţine banca din Cluj.

În proiectarea indicatorilor pe anul 2023 s-au luat în considerare o rată medie a inflaţiei de 8,5% şi un curs mediu de 4,94 lei/euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.