Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bancherul lui Putin' vânat de Kremlin

putin

Altădată unul din oamenii cei mai puternici şi bogaţi din Rusia, Serghei Pugaciov este un om vânat. Refugiat la Paris, fostul finanţist al Kremlinului devenit criticul lui Putin, trăieşte cu teama de a fi ucis, scrie Romania Libera.

Fuga din Rusia nu pare să rezolve problemele oligarhilor deveniţi indezirabili pentru Kremlin, numeroşi oameni de afaceri ruşi căzuţi în dizgraţia liderului rus şi refugiaţi în străinătate au cunoscut o moarte adesea brutală şi suspectă. Ultimul care se teme de mâna răzbunătoare a puterii de la Kremlin este Serghei Pugaciov, cunoscut odinioară drept „bancherul lui Putin”. Oligarhul devenit critic al „ţarului” rus, a decis să plece din Rusia în 2011 după un raid al guvernului rus contra imperiului său economic de 15 miliarde dolari. El deţinea două mari şantiere, cea mai mare mină din lume şi active semnificative imobiliare la Moscova şi Sankt Petersburg. Totul i-a fost luat, susţine Pugaciov, o acţiune similară cu cele suferite de alţi întreprinzători ruşi, diferenţa fiind dimensiunea activelor.

Acum, Kremlinul declară că Pugaciov este un escroc care a sifonat milioane de dolari din credite acordate de Banca Centrală a Rusiei în timpul crizei financiare din august 2008 şi îl urmăreşte în tribunalele din Londra. Luna trecută, Pugaciov a reuşit să se sustragă justiţiei, a fugit din Marea Britanie în pofida ordinului unei Curţi londoneze de a nu părăsi ţara, şi a venit în Franţa, motivând că se încearcă uciderea lui.

În prezent, Pugaciov se ascunde în Paris dar a acordat un interviu pentru L’Obs în care precizează că la Londra se simţea urmărit şi ameninţat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.