Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile americane și-au DEVASTAT rivalele europene - TOPUL profiturilor URIAȘE

banci

Băncile americane deţin cinci din primele şase poziţii în topul celor mai mari bănci din lume atât pe piaţa veniturilor fixe cât şi pe piaţa tranzacţiilor cu acţiuni, în condiţiile în care, în 2018, JPMorgan Chase & Co. şi-a consolidat poziţia de lider pe piaţă şi s-a apropiat de top pe cealaltă piaţă, iar Deutsche Bank AG a pierdut teren pe ambele pieţe în timp ce încearcă să îşi restructureze afacerile, transmite Bloomberg, scrie Agerpres.

Cota controlată de JPMorgan pe piaţa veniturilor fixe a crescut cu 1,4% în 2018, până la 17,1%, banca americană fiind lider mondial pe această piaţă evaluată la 77 miliarde dolari. De asemenea, pe piaţa tranzacţiilor cu acţiuni, evaluată la 53 miliarde dolari, cota JPMorgan a crescut cu 1% în 2018, până la 13,2%. În acest caz, JPMorgan este devansată de Morgan Stanley, care deţine o cotă de piaţă de 16,7%, şi Glodman Sachs, cu o cotă de piaţă de 14,2%.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

În cazul veniturilor fixe, "plăcinta" împărţită de toate băncile au scăzut cu 6% în 2018 comparativ cu 2017, dar în cazul tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 14%.

În 2017, băncile europene au reuşit să recupereze o parte din decalajul care le separă de rivalele americane, dar în 2018 nu au putut menţine această tendinţă, în principal din cauza mediului dificil de tranzacţionare din a doua jumătate a anului trecut. Majoritatea marilor bănci europene au demarat programe de restructurare care au dus la pierderea unor angajaţi talentaţi şi a unor clienţi. Presiunile de reducere a costurilor sunt mai intense deoarece dobânzile au rămas negative, ceea ce a afectat marjele iar pieţele financiare au rămas fragmentate.

Grupul bancar elveţian Credit Suisse Group AG a pierdut cel mai mult teren pe piaţa de equities trading, coborând pe lozul 10 de pe locul 7 în 2017. Urmează Deutsche Bank, care a căzut pe locul 11 de pe locul 9. Pe piaţa tranzacţiilor cu bonduri, BNP Paribas SA a pierdut cele mai multe poziţii.

Împreună, cele mai mari cinci bănci americane de investiţii au controlat anul trecut 58% din veniturile din tranzacţii, în creştere faţă de 46% în 2010. În schimb, cota de piaţă a celor mai mari nouă firme europene a scăzut la 36% de la 50%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.