Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile centrale au înregistrat în noiembrie 2019 un record al achizițiilorde aur

aur lingou

În noiembrie, băncile centrale au raportat adăugarea a 27,9 tone de aur la rezervele oficiale, cu 43% mai puțin decât în octombrie, dar primele 11 luni prefigurează un an record, relatează gold.org, potrivit Mediafax.

Achizițiile băncilor centrale sunt de 570,2 t în primele 11 luni, cu 11% mai mari decît în aceeași perioadă din 2018, când băncile au cumpărat 515,2 t.

Patru bănci centrale și-au crescut rezervele de aur cu o tonă sau mai mult: Turcia (17 t), Rusia (9,4 t), Kazahstanul (4,6 t) și Mongolia (2 t). Columbia în schimb a înregistrat o scădere semnificativă a rezervelor, de 5,1 t.

Citește și: Ludovic Orban a reacționat în forță, după ce s-a spus că președintele Klaus Iohannis i-ar fi dat ordin

În noiembrie a fost cel de-al doilea cel mai redus nivel de cumpărare din 2019 (iulie a fost cel mai mic), dar achizițiile din întreg anul sunt remarcabile, chiar dacă vin după un an 2018 când au fost la maximul a 50 de ani.

În ultima săptămână, prețul aurului în SUA a atins maximul a șapte ani.

Citește și: Traian Băsescu dă semnalul serii: Atrag atenția

Creșterea recentă a tensiunilor pe scena globală a provocat un nou val de investiții în aur în Marea Britanie. Royal Mint din Marea Britanie a anunțat o creștere de 572% a veniturilor din vânzări și o creștere de 416% a valorii medii a comenzii la divizia Bullion după izbucnirea violentețlor și creșterea ostilității dintre SUA și Iran.

Cercetările consumatorilor confirmă faptul că acest lucru este departe de a fi doar un fenomen din Marea Britanie. Un sondaj global asupra a 12.000 de investitori în aur din America de Nord, China, Germania, India și Rusia, a arătat că 44% dintre investitorii care au cumpărat aur în ultimele 12 luni au făcut acest lucru ca răspuns la factorii de risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.