Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile italiene vor închide 27% din sucursale în următorii şapte ani, estimează firma de consultanţă Deloitte

Forbes
bank banca

Numărul de oficii bancare din Italia ar urma să scadă de la 22.000 anul trecut, până la aproximativ 16.000 în 2029, pe măsură ce clienţii vor adopta serviciile de tip digital banking, a estimat miercuri firma de consultanţă Deloitte, transmite Reuters.

Într-un raport cu privire la progresele băncilor în domeniul digital, Deloitte a estimat că peste şapte ani rata de penetrare a serviciilor de tip digital banking în Italia va ajunge la 60%, de la 45% în 2022, potrivit Agerpres.

Pe baza unui scor propriu intitulat Digital Banking Maturity (DBM), firma de consultanţă Deloitte a clasat băncile italiene pe o scară care variază între 'digital latecomers'(-întârziaţi digitali-nr.) şi 'digital champions'(-campioni digitali-nr.).

Pe ansamblu, scorul DBM general al băncilor italiene s-a îmbunătăţit, faţă de precedentul clasament din 2018, în condiţiile în care două bănci, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost incluse în rândul campionilor digitali. Deloitte a precizat că acest lucru se datorează unei game extinse de servicii digitale pe care clienţii le consideră relevante precum şi unei experienţe digitale mai bune pentru utilizatori decât în cazul băncilor rivale.

"Campionii digitali au de asemenea performanţe financiare mai bune, cu un randament al fondurilor proprii mai mare cu 1,5 puncte procentuale faţă de alţi jucători", subliniază Manuel Pincetti, partener la Deloitte.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.