Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băncile, lovitură grea pentru toți clienții: majorează comisioanele pentru tranzacțiile cash

Pinterest
card cash

Guvernul a impus plafonarea plăților cash, iar băncile nu au stat mult pe gânduri. Mai multe bănci din România și-au informat deja clienții că au crescut comisioanele pentru retragerile de numerar sau pentru depunerile de numerar.

”Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci.

Cei mai afectați de aceste măsuri sunt micii comercianți, în special cei din zona rurală. La magazinele mai mici încă se operează foarte mult cu bani cash, care seara trebuie depuși la bancă.

Creșterea comisioanelor bancare îi va afecta foarte mult pe acești comercianți.

„Gândiți-vă că sunt peste 60.000 de mici comercianți, foarte mulți având magazine în zone rurale, unde plățile se fac exclusiv cash. Clienții vin și plătesc cu bani gheață, unii coboară din munte să-și facă aprovizionarea. Seara, proprietarul s-ar duce la cash and carry să-și refacă stocurile, dar acum ne-a coborât plafonul. Păi unde și cum să-mi urc eu bani pe card la ora aia ca să-mi plătesc marfa cu cardul?”, explică Feliciu Paraschiv, fondator al Paco Supermarkets și Vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România – ANCMMR, informează Hotnews.

Cea mai mare bancă din România crește comisioanele

Banca Transilvania, cea mai mare din România, pregătește majorări de comisioane de la 1 ianuarie 2024, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice.

Banca Transilvania majorează în special comisioanele pentru operațiunile la ghișeu. Pentru persoanele fizice, comisionul de retragere numerar de la ghișeu este majorat de la 0,5% sau minimum 5 lei la 0,9% sau minimum 9 lei pentru sumele mai mici de 50.000 de lei. În cazul firmelor, comisionul se majorează de la 0,8% (minimum 10 lei) la 1% (minimum 10 lei). Majorări similare sunt și în cazul retragerilor de valută, potrivit profit.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.