Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bani în plus pentru Educație la rectificare. Deca vrea salarii decente pentru profesori: 'Urmează să avem o adresă oficială către Ministerul Finanţelor'

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni că va cere la rectificarea bugetară toate fondurile necesare pentru creşterea salariilor, aşa cum a fost agreată după perioada grevei, prin Ordonanţă de Urgenţă, precum şi toate sumele ce decurg din măsurile din Legile educaţiei care vor intra în aplicare din luna Septembrie, în aşa fel încât tot ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului de învăţământ să se desfăşoare în bune condiţii.

”Vom cere toate fondurile necesare pentru creşterea salariilor, aşa cum a fost ea agreată după perioada grevei, prin OUG. De asemenea, vom cere toate sumele ce decurg din măsurile din Legile educaţiei care vor intra în aplicare din luna septembrie, în aşa fel încât tot ceea ce înseamnă funcţionarea sistemului de învăţământ să se desfăşoare în bune condiţii”, a spus ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a arătat că a avut repetate discuţii la Ministerul Finanţelor şi vor face toate demersurile necesare.

”M-am angajat şi mă angajez în continuare să lupt atât pentru o finanţare corespunzătoare cât şi pentru salarii decente şi motivante pentru cadrele didactice. (..) Urmează să avem o adresă oficială către Ministerul Finanţelor, facem încă o serie de calcule, există zone unde, de exemplu, nu au existat estimări centralizate, dacă ne referim, de exemplu, la decontarea navetei cadrelor didactice care acum se regăseşte în bugetul Ministerului Educaţiei, până acum era la autorităţile publice locale. Avem un termen până la finele acestei săptămâni să avem o adresă oficială către Ministerul Finanţelor în acest sens”, a mai afirmat Deca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.