Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Banii au învins: Japonia se retrage din Comisia Internaţională privind Vânătoarea de Balene și reia uciderea cetaceelor în scopuri comerciale

Agerpres
balene

O navă japoneză a plecat vineri să se alăture unui grup de vase care vor vâna 127 de balene în apele de coastă ale Japoniei, în pofida criticilor internaţionale, a informat agenţia de presă Kyodo, citată de dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Aceasta va fi ultima misiune a ceea ce Japonia numeşte "programul său de cercetare ştiinţifică" înainte ca ţara să se retragă din IWC (Comisia Internaţională privind Vânătoarea de Balene) şi să reia uciderea cetaceelor în scopuri comerciale în luna iulie pentru prima dată în 31 de ani, a raportat Kyodo.

Nava a părăsit oraşul vestic Taiji pentru a vâna balene minke între lunile aprilie şi iunie.

Flota urmează să vâneze 80 de balene minke în largul prefecturilor Miyagi şi Aomori din nord-estul Japoniei şi alte 47 în largul insulei Hokkaido pentru a colecta, printre altele, date privind vârsta şi dimensiunea acestora.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

Japonia a anunţat retragerea din IWC la sfârşitul lunii decembrie şi a decis totodată să pună capăt vânătorii în Oceanul Antarctic.

Autorităţile de la Tokyo au oprit în mod oficial vânătoarea de balene în scopuri comerciale în 1988, respectând adoptarea unui moratoriu de către IWC cu doi ani înainte.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

De atunci, flota japoneză a vânat însă balene în numele "cercetării ştiinţifice", folosindu-se de o breşă în carta IWM, care a permis - susţin criticii - continuarea vânătorii în scopuri comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.